Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany

La majoria comunal d’Escaldes-Engordany recolza el cònsol menor, Marc Calvet

 

L’executiva de Demòcrates per Andorra ha traslladat el seu suport a la majoria comunal d’Escaldes-Engordany i plena confiança en el cònsol menor, Marc Calvet, arran de les desqualificacions fetes públiques des de les files liberals que posen dubte l’honorabilitat del cònsol escaldenc. Durant la reunió mantinguda aquesta tarda a la seu del partit, Marc Calvet ha exposat els fets –de caràcter privat i sense cap vinculació amb l’activitat del comú- i ha posat el seu càrrec a disposició de l’equip comunal i del partit, proposta que s’ha descartat de forma unànime

Nacional

Posicionament en relació al tancament del consolat francès a Andorra

Davant la notícia feta pública per l'Ambaixada de la República Francesa a Andorra en relació a l'afectació que té al Prinicipat la redefinició de la presència consular plantejada pel govern francès, Demòcrates per Andorra manifesta que:

1. És una decisió que s’emmarca dins de la política consular de l’estat francès i que en cap cas no te cap vinculació amb les relacions entre els dos estats.

2. Ens hagués agradat que aquesta decisió no s’hagués produït però respectem les decisions que sobiranament l’estat francès pren.

3. Volem remarcar que les relacions bilaterals entre els dos governs són excel·lents i que, segurament, passen per en un dels millors moments que mai hem tingut. Aquesta decisió no farà canviar aquesta entesa. Cal destacar que, per primer cop, dins d’aquestes excel·lents relacions, la col·laboració conjunta per a la millora dels accessos a Andorra des de la part de França amb una inversió molt important per part de l’estat francès.

4. Tot i aquesta decisió, la presència a nivell cultural i econòmic de França al país continuarà donant-se amb la mateixa intensitat que ara i, fins i tot, amb la voluntat d’incrementar-se ja que aquestes es gestionen a través de l’ambaixada.

En cap cas qüestiona altres aspectes rellevants de les relacions de França amb Andorra al nostre país, com pot ser la presència de l’ensenyament francès, que fa poc es va renovar entre les dues parts.

Nacional

Demòcrates celebra els resultats del balanç turístic del 2016 i destaca l’aposta pressupostària i en polítiques de transformació del Govern

L’esforç pressupostari que el Govern va iniciar l’any 2011, doblant els recursos destinats a polítiques turístiques així com les iniciatives de transformació engegades al sector per tal de millorar la qualitat dels productes i serveis turístics del país, han estat clau per a l’evolució que ha registrat l’afluència turística durant el 2016.

El grup parlamentari Demòcrata fa una valoració positiva de les dades registrades el 2016 que el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha presentat avui en el decurs de la sessió informativa de la Comissió Legislativa d’Economia que ha tingut lloc aquest matí al Consell General.

Nacional

Els comuns governats per DA reafirmen el seu compromís amb el Govern pel que fa a les competències i transferències

Els Comuns governats per Demòcrates per Andorra han ratificat aquesta tarda el seu compromís amb el Govern en el marc del procés de revisió de les competències i les transferències comunals. En aquest sentit, els cònsols de les parròquies governades per DA han reafirmat la seva voluntat de prosseguir amb el procés de reforma de les competències i les transferències ja endegat i de mantenir l’import global de la transferència als Comuns al tomb dels 54,6 milions previstos a l’acord institucional de l’abril del 2014.

Els cònsols de Canillo, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany s’han reunit aquesta tarda a la seu de Demòcrates per Andorra amb el cap de Govern, Antoni Martí, la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, els presidents del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró i Miquel Aleix, el secretari general del partit, Èric Jover, i el secretari d’organització, Esteve Vidal, per valorar l’escenari després de la votació del pressupost, ahir dijous, en què el Consell General va rebutjar mantenir les transferències congelades en 54,6 milions per a l’exercici 2017.

Nacional

Demòcrates adverteix de l’impacte que tindrà la incorporació dels 8 milions de les transferències fruit del rebuig frontal de l’oposició a la congelació acordada amb tots els comuns

Els vots de la majoria Demòcrata al Consell General han donat llum verda als Pressupostos del 2017 elaborats pel Govern amb l’objectiu de mantenir el projecte d’homologació internacional i d’obertura econòmica, d’una banda, i consolidar la cohesió social incrementant la dotació econòmica en les àrees que conformen l’estat del benestar: educació, cultura, sanitat i serveis socials.

Les xifres del 2017 han tirat endavant aquest dijous sense l’aprovació de la congelació de les transferències als comuns, assolida a partir de l’acord entre els cònsols i el Govern, en el marc de les negociacions institucionals que s’estan desenvolupant per tal de culminar el procés de reforma de la Llei de Competències i Transferències.

Nacional

DA defensa el conjunt de reformes per modernitzar i actualitzar la Llei Qualificada del Cos de Policia

El grup parlamentari Demòcrata defensarà aquest dijous la necessitat i els principis de la reforma del Projecte de Llei Qualificada de modificació de la Llei Qualificada del Cos de Policia impulsada pel Govern amb la finalitat d’adequar les disposicions normatives a la realitat i necessitats actuals. Tanmateix, s’han aportat solucions a mancances i llacunes existents.

Des del punt de vista dels consellers demòcrates, els grups de l’oposició han fet una interpretació reduccionista i simplista d’un procediment de reforma profund i necessari que posa en valor la funció dels cossos especials i han preferit agafar el camí sempre fàcil de la construcció de relats que no s’ajusten a la realitat dels canvis que s’impulsen, però que fomenten la demagògia i l’alarma entre els col·lectius afectats.

>>Què defensem?


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×