Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates celebra els resultats del balanç turístic del 2016 i destaca l’aposta pressupostària i en polítiques de transformació del Govern

L’esforç pressupostari que el Govern va iniciar l’any 2011, doblant els recursos destinats a polítiques turístiques així com les iniciatives de transformació engegades al sector per tal de millorar la qualitat dels productes i serveis turístics del país, han estat clau per a l’evolució que ha registrat l’afluència turística durant el 2016.

El grup parlamentari Demòcrata fa una valoració positiva de les dades registrades el 2016 que el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha presentat avui en el decurs de la sessió informativa de la Comissió Legislativa d’Economia que ha tingut lloc aquest matí al Consell General.

Nacional

Els comuns governats per DA reafirmen el seu compromís amb el Govern pel que fa a les competències i transferències

Els Comuns governats per Demòcrates per Andorra han ratificat aquesta tarda el seu compromís amb el Govern en el marc del procés de revisió de les competències i les transferències comunals. En aquest sentit, els cònsols de les parròquies governades per DA han reafirmat la seva voluntat de prosseguir amb el procés de reforma de les competències i les transferències ja endegat i de mantenir l’import global de la transferència als Comuns al tomb dels 54,6 milions previstos a l’acord institucional de l’abril del 2014.

Els cònsols de Canillo, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany s’han reunit aquesta tarda a la seu de Demòcrates per Andorra amb el cap de Govern, Antoni Martí, la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, els presidents del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró i Miquel Aleix, el secretari general del partit, Èric Jover, i el secretari d’organització, Esteve Vidal, per valorar l’escenari després de la votació del pressupost, ahir dijous, en què el Consell General va rebutjar mantenir les transferències congelades en 54,6 milions per a l’exercici 2017.

Nacional

Demòcrates adverteix de l’impacte que tindrà la incorporació dels 8 milions de les transferències fruit del rebuig frontal de l’oposició a la congelació acordada amb tots els comuns

Els vots de la majoria Demòcrata al Consell General han donat llum verda als Pressupostos del 2017 elaborats pel Govern amb l’objectiu de mantenir el projecte d’homologació internacional i d’obertura econòmica, d’una banda, i consolidar la cohesió social incrementant la dotació econòmica en les àrees que conformen l’estat del benestar: educació, cultura, sanitat i serveis socials.

Les xifres del 2017 han tirat endavant aquest dijous sense l’aprovació de la congelació de les transferències als comuns, assolida a partir de l’acord entre els cònsols i el Govern, en el marc de les negociacions institucionals que s’estan desenvolupant per tal de culminar el procés de reforma de la Llei de Competències i Transferències.

Nacional

DA defensa el conjunt de reformes per modernitzar i actualitzar la Llei Qualificada del Cos de Policia

El grup parlamentari Demòcrata defensarà aquest dijous la necessitat i els principis de la reforma del Projecte de Llei Qualificada de modificació de la Llei Qualificada del Cos de Policia impulsada pel Govern amb la finalitat d’adequar les disposicions normatives a la realitat i necessitats actuals. Tanmateix, s’han aportat solucions a mancances i llacunes existents.

Des del punt de vista dels consellers demòcrates, els grups de l’oposició han fet una interpretació reduccionista i simplista d’un procediment de reforma profund i necessari que posa en valor la funció dels cossos especials i han preferit agafar el camí sempre fàcil de la construcció de relats que no s’ajusten a la realitat dels canvis que s’impulsen, però que fomenten la demagògia i l’alarma entre els col·lectius afectats.

Nacional

El GP Demòcrata defensa els principis d’equilibri, cohesió social i creixement econòmic del pressupost 2017

Els consellers generals del Grup Parlamentari Demòcrata defensaran aquest dijous al Consell General el pressupost del 2017 elaborat per l’executiu, unes xifres que consoliden el projecte de transformació d’Andorra a partir del creixement econòmic i social que defensa DA, així com la modernització del model d’estat i les seves estructures funcionals.

En la línia dels arguments exposats durant el debat a la totalitat, el grup parlamentari de la majoria destaca la important fita assolida pel que fa a la consolidació dels ingressos, la contenció de la despesa i les prioritats polítiques d’unes xifres que anteposen les persones i el seu benestar.

Nacional

L’executiva i el Grup Parlamentari de DA mostren plena confiança en Jordi Cinca

Amb motiu de l’admissió a tràmit al Tribunal de Corts de la querella interposada contra el Ministre de Finances Jordi Cinca, l’executiva de Demòcrates per Andorra i el Grup Parlamentari Demòcrata volen mostrar la plena confiança en la seva honorabilitat personal així com el suport a la tasca pública desenvolupada en les seves responsabilitats de Govern.

Des de Demòcrates i el Grup Parlamentari entenem aquest tràmit, de caràcter preliminar i en cap cas incriminatori, com una oportunitat perquè Jordi Cinca exposi en seu judicial, com ja va fer anteriorment en compareixença pública, el relat objectiu i contrastat dels fets sobre la seva etapa professional amb la societat Orfund.

<< >>Què defensem?


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×