Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

DEMÒCRATES OBRE UN PROCÉS DE DIÀLEG AMB ELS AGENTS ECONÒMICS I SOCIALS PER TIRAR ENDAVANT LA MODIFICACIÓ DEL CODI DE RELACIONS LABORALS

El Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat aquest dimarts el contingut de les reformes que impulsarà al Consell General en matèria sociolaboral davant els representants dels agents socials i associacions vinculats a aquest àmbit. La trobada d’avui ha consistit en l’exposició dels principals canvis que el grup de la majoria ha introduït en tres textos legislatius:  la Llei Qualificada de les Relacions Laborals, la Llei Qualificada de l’Acció Sindical i Patronal i la Llei Qualificada Reguladora del Conflicte Col·lectiu.

Nacional

DA manifesta el seu condol al Regne Unit per l'atac registrat a Londres

Demòcrates per Andorra manifesta el seu condol i solidaritat amb les autoritats del Regne Unit i el poble britànic arran dels fets que han tingut lloc aquest dimecres a Londres. En aquests moments, volem estar al costat de les famílies de les víctimes que van perdre la vida durant l'atac perpetrat a l'exterior del Parlament britànic.

Des d'Andorra ens sumem al missatge de no cedir davant el terror i de resoldre les diferències en el context del diàleg i de la democràcia.

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata presenta 8 esmenes al Projecte de Llei de drets i deures dels pacients i la HCC

El Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat avui les esmenes que posarà damunt la taula durant el tràmit parlamentari del Projecte de Llei de drets i deures dels pacients i sobre la història clínica compartida que arrenca aquest dilluns al sí de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient. Per al grup de la majoria, aquesta primera llei representa el tret de sortida al procés de reforma sanitària que té com a finalitat la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema.

El president de la comissió que analitzarà i treballarà el text, Carles Jordana, juntament amb la consellera Meritxell Palmitjavila, han explicat el contingut de les 8 esmenes presentades pel grup parlamentari Demòcrata al Projecte de Llei al qual la majoria ja avançat que donarà suport. 

Nacional

El Consell General aprova unànimement la modificació de la Llei de partits polítics impulsada per Demòcrates

El Consell General ha aprovat avui la modificació de la Llei Qualificada de partits polítics i finançament electoral impulsada pel grup parlamentari Demòcrata amb l’objectiu principal d’incorporar al text les recomanacions derivades de les avaluacions del GRECO, però també per clarificar determinats conceptes del text que incorpora novetats en relació al sistema de finançament dels partits polítics.

El grup parlamentari Demòcrata ha donat llum verda a la moció presentada des de les files liberals a través de al qual s’insta el Govern, mitjançant els ministeris d’Ordenament Territorial i de Cultura, a finalitzar els estudis i treballs previs per avaluar l’eventual trasllat de les instal·lacions de la ràdio i televisió públiques a l’edifici de Ràdio Andorra, a Encamp, o zones adjacents.

La decisió s’ha adoptat després de transaccionar el contingut de les mocions presentades per la majoria Demòcrata i el grup socialdemòcrata. 

Nacional

Demòcrates per Andorra revindica la vigència del marc constitucional del 1993

Demòcrates per Andorra creu que el marc constitucional establert segueix vigent i deixa el suficient marge de maniobra per seguir tirant endavant les reformes institucionals iniciades, com la reforma de la funció pública, la de competències i transferències i l'encaix amb Europa

El partit ha reivindicat que el consens assolit en aquell moment, que va permetre fer evolucionar el país, s'hauria de recuperar en un moment que Andorra ha d'assolir la seva emancipació.

Pel que fa les reivindicacions de la minoria, DA treballarà per desenvolupar a través de l'acord d'associació amb la Unió Europea aquells aspectes que permetin avançar en matèria de drets econòmics i de nacionalitat.

 

Escaldes-Engordany

La majoria comunal d’Escaldes-Engordany recolza el cònsol menor, Marc Calvet

 

L’executiva de Demòcrates per Andorra ha traslladat el seu suport a la majoria comunal d’Escaldes-Engordany i plena confiança en el cònsol menor, Marc Calvet, arran de les desqualificacions fetes públiques des de les files liberals que posen dubte l’honorabilitat del cònsol escaldenc. Durant la reunió mantinguda aquesta tarda a la seu del partit, Marc Calvet ha exposat els fets –de caràcter privat i sense cap vinculació amb l’activitat del comú- i ha posat el seu càrrec a disposició de l’equip comunal i del partit, proposta que s’ha descartat de forma unànime

<< >>



Què defensem?


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×