Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates per Andorra revindica la vigència del marc constitucional del 1993

Demòcrates per Andorra creu que el marc constitucional establert segueix vigent i deixa el suficient marge de maniobra per seguir tirant endavant les reformes institucionals iniciades, com la reforma de la funció pública, la de competències i transferències i l'encaix amb Europa

El partit ha reivindicat que el consens assolit en aquell moment, que va permetre fer evolucionar el país, s'hauria de recuperar en un moment que Andorra ha d'assolir la seva emancipació.

Pel que fa les reivindicacions de la minoria, DA treballarà per desenvolupar a través de l'acord d'associació amb la Unió Europea aquells aspectes que permetin avançar en matèria de drets econòmics i de nacionalitat.

 

El secretari general de DA, Èric Jover, ha participat avui en una tertúlia monogràfica a RNA a l'entorn del Dia de la Constitució durant la qual ha traçat línies vermelles davant un hipotètic procés de reforma, com ara el model d'estat i la representació territorial al Consell General. Èric Jover ha assegurat que 'DA no renunciarà al Coprincipat' com tampoc a la representació del territori a la cambra parlamentària, que considera 'element clau de vertebració i de solidaritat' del país.

Per a Demòcates, el desenvolupament del marc constitucional del 1993 té molt camí per recórrer. Jover ha recordat que una reforma d'aquesta magnitud demanda d'un consens que requeriria l'abandonament de determinades posicions de màxims per part de totes les formacions polítiques que en propostes que s'ha intentat articular fins ara no s'ha assolit. Tanmateix, un procés de reforma d'aquest abast centraria de ple el debat i l'acció parlamentària en detriment del desenvolupament de les negociacions amb Europa en els termes que s'està fent.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|



Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×