Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata presenta 8 esmenes al Projecte de Llei de drets i deures dels pacients i la HCC

El Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat avui les esmenes que posarà damunt la taula durant el tràmit parlamentari del Projecte de Llei de drets i deures dels pacients i sobre la història clínica compartida que arrenca aquest dilluns al sí de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient. Per al grup de la majoria, aquesta primera llei representa el tret de sortida al procés de reforma sanitària que té com a finalitat la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema.

El president de la comissió que analitzarà i treballarà el text, Carles Jordana, juntament amb la consellera Meritxell Palmitjavila, han explicat el contingut de les 8 esmenes presentades pel grup parlamentari Demòcrata al Projecte de Llei al qual la majoria ja avançat que donarà suport. 

El Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat avui les esmenes que posarà damunt la taula durant el tràmit parlamentari del Projecte de Llei de drets i deures del pacients i sobre la història clínica que arrenca aquesta tarda al sí de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient. Per al grup de la majoria, aquesta primera llei representa el tret de sortida al procés de reforma sanitària que té com a finalitat la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema.

El president de la comissió que analitzarà i treballarà el text, Carles Jordana, juntament amb la consellera Meritxell Palmitjavila, han explicat el contingut de les 8 esmenes presentades pel grup parlamentari Demòcrata al Projecte de Llei al qual la majoria ja avançat que donarà suport.

L’objectiu de les esmenes presentades per Demòcrates tenen la finalitat de definir una sèrie de criteris que garanteixin ‘la primacia de la persona per damunt de l’interès de la societat’. Aquesta llei també regula la història clínica com a pilar essencial d’una assistència sanitària de qualitat.

Demòcrates confia en que el treball que s’enceta ara serveixi per debatre a fons ‘una llei de calat que nosaltres entenem com la clau de volta per fer realitat la reforma sanitària’.

Presentació d’un total de 8 esmenes

Les vuit esmenes que els consellers demòcrates treballaran al sí de la comissió contribueixen a clarificar conceptes, definicions i també deures dels actors que intervenen dins el procés sanitari seguint l’esperit inicial de qualitat, eficiència i sostenibilitat del text. És en aquest sentit que s’han presentat esmenes conceptuals, com la que demana parlar de ‘usuaris’ en comptes de ‘pacients’ així com ampliar l’exposició de motius del text de manera que la primacia de la persona quedi ben palès des del principi.

Entre les esmenes conceptuals, Demòcrates proposa modificacions en la definició de conceptes com l’Atenció Espiritual (Article 22) i la Formulació i abast del dret a la intimitat (Article 26) per tal de garantir, en el primer cas, l’atenció deguda com a part dels drets que l’usuari té tant durant la malaltia com al final de la vida i tenir un marc regulador de referència, pel que fa al segon article esmentat, per a l’ús de les càmeres de vigilància.

 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×