Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata critica la visió restrictiva i incomplerta de la Llei de Llibertat Sindical

El Grup Parlamentari Demòcrata ha defensat avui el text que forma part del cos de proposicions de llei del futur Codi de Relacions Laborals, actualment en mans dels agents socials per a la seva valoració, com a proposta que garanteix plenament i sense restriccions ‘el desenvolupament de la democràcia en les relacions laborals’, en detriment de la proposició de la Llei Qualificada de llibertat sindical presentada pel Partit Socialdemòcrata

La consellera general, Maria Martisella, ha reiterat la necessitat de desenvolupar un nou marc legal que fomenti l’exercici de l’acció sindical a les empreses, alhora que propicïi l’entesa entre assalariats i empresaris i potencïi l’acció institucional de les organitzacions sindicals i patronals en benefici de l’ocupació i la creació de riquesa. Per a Martisella, la proposició socialdemòcrata no permet abordar el debat laboral des d’una perspectiva global i àmplia que  desenvolupi plenament l’article 19 de la Constitució.

Durant la roda de premsa prèvia a la sessió del Consell General d’aquest dijous, el Grup Parlamentari Demòcrata també ha avançat el seu posicionament respecte els projectes de llei dels cossos especials elaborats pel Govern. El conseller Marc Ballestà ha reiterat la necessitat “d’una revisió general i en profunditat de les disposicions normatives d’aquests cossos per tal d’adequar-les a la realitat i necessitat actuals”. Ballestà ha rebutjat de ple les crítiques de l’oposició, de qui ha dit que “només té interès en donar una visió negativa”, i ha posat de relleu el conjunt de millores que aquest procés de revisió aportarà a l’exercici dels professionals i a la seva seguretat jurídica.

 

Ballestà ha concretat aspectes com la definició dels membres dels diferents cossos, els mitjans tècnics i operatius així com les instal·lacions que requereixen per a les seves funcions. El conseller general també ha destacat les millores substancials que implicarà la definició concreta de l’estructura i organització de cada un dels cossos, així com les normes relatives a l’accés, la promoció i la formació; l’establiment d’un catàleg de drets i deures i la revisió del règim disciplinari.

En aquest darrer punt, Marc Ballestà ha rebutjat novament les crítiques reiterades de l’oposició amb arguments que “únicament volen fer creure que aquests projectes de llei només busquen l’enduriment del règim disciplinari i estalvi en les contractacions” i ha assegurat que els canvis “obeeixen a un procés d’adaptació a la realitat actual que té l’objectiu de donar més seguretat jurídica als professionals”.

El Grup Parlamentari Demòcrata també ha valorat el treball desenvolupat en comissió per tirar endavant la modificació de la Llei del Saig que facilitarà un repartiment més equitatiu dels procediments d’execució forçosa en curs.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×