Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata destaca la contribució d’Andorra en la reducció d’emissions gràcies a la importació de residus

El Consell General ha rebutjat avui la proposta d’acord que demanava la convocatòria d’una consulta ciutadana per tal de decidir sobre la importació de residus provinents de Catalunya. El grup parlamentari Demòcrata s’ha mostrat contrari al plantejament del Partit Socialdemòcrata, que s’ha quedat sol defensant la iniciativa, i ha destacat els beneficis que suposa aquest acord per a la millora de la gestió de residus: s’evita que aquests vagin a l’abocador i es redueixen, simultàniament, les emissions de CO2.

Durant la sessió ordinària del Consell General d’aquest dijous també s’ha donat llum verda al Projecte de llei d’intercanvi d’informació mitjançant sol·licitud prèvia i d’intercanvi d’informació espontani en matèria fiscal que permeten al país pujar un esglaó més en l’objectiu de la transparència i cooperació internacionals. 

En aquest cas, el conseller demòcrata Antoni Missé ha posat de relleu el fet que, amb l’aprovació d’aquest projecte, es poden donar per acomplerts els estandàndars internacionals establerts per l’OCDE i, paral·lelament, ‘situa el Principat d’Andorra en disposició d’afrontar amb èxit les avaluacions que desenvolupa el Fòrum Global, sobre la transparència i l’intercanvi d’informació amb finalitats ficals’.

Sobre aquest punt, el Ministre de Finances, Jordi Cinca, ha volgut destacar el fet que ‘amb aquesta llei Andorra evoluciona al mateix ritme que ho fa la legislació internacional’.

La importació, beneficiosa per a la millora global del medi ambient

La consellera general Meritxell Palmitjavila ha defensat l’acord d’importació de les 10.000 tones que anualment es gestionaran a la Planta de Tractament de la Comella, provinents de la Cerdanya. en tant que s’ajusta a la jerarquia europea en matèria de gestió de residus, es manté la solidaritat i reciprocitat que Andorra ve desenvolupant des de fa dècades amb el territori veí i, en darrer terme, es tracta d’una mesura que afavoreix el medi ambient i no implica cap perjudici, ni per a la planta ni per a la salut dels ciutadans.

La majoria Demòcrata ha donat ple suport al model de gestió de residus que desenvolupa el Govern i que ja compta amb mecanismes de participació ciutadana a través de la comissió de coordinació i desenvolupament del Pla Nacional de Residus. Palmitjavila ha qüestionat les intencions que els Socialdemòcrates amagaven darrera d’aquesta consulta ciutadana que Demòcrates considera injustificada i reduccionista: ‘Entenem que una consulta ciutadana només per aquest tema no es justifica. Per què aques tema sí i altres no?’, ha demanat la consellera demòcrata.

Informe anual de Raonador del Ciutadà

La lectura de la ponència per donar compte dels resultats de l’Informe anual del Raonador del Ciutadà corresponent al 2016 ha servit perquè la cambra agraís la feina desenvolupada per aquesta institució, al capdavant de la qual hi ha Josep Rodríguez, que finalitza enguany el seu mandat.

Durant la sessió ordinària d’aquest dimarts, el Consell General també ha aprovat per assentiment el Projecte de Llei del Notariat, la ratificació del CDI amb Malta i el Projecte de Llei per lluitar contra el tràfic d’éssers humans 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|



Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×