Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El GP Demòcrata reitera el suport a la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu per part del Govern

La declaració com a projecte d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu s’ajusta a les finalitats que contempla la Llei General d’Ordenació del Territori i Urbanisme (LGOTU) i el Govern ha actuat conforme al paper que li atribueix la legislació vigent. El Ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat avui al Consell General que ‘l’aprovació d’un projecte d’interès nacional no és un acte potestatiu de Govern, sinó que el Govern està obligat a aprovar la declaració si aquest es troba dins els supòsits que marca la LGOTU’.

El Grup Parlamentari comparteix plenament aquesta postura així com el fet que la iniciativa impulsada pel Comú de Canillo s’inscriu dins els supòsits que contempla l’article 61 de la LGTOU, entre aquests, el que empara la declaració de la plataforma esquiable.

Subscrivint les paraules del ministre Jordi Torres, la majoria de Demòcrates considera que la construcció d’aquest equipament s’encabeix dins el supòsit que l’article 61 de la LGOTU defineix sota el concepte de ‘dotació de serveis de caràcter cultural o educatiu’. En aquest sentit, recorda les declaracions, que no es van posar en qüestió en el seu moment, del Centre de tecnificació esportiva d’Ordino i de l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.

La sessió de control al Govern que s’ha desenvolupat avui al Consell General també ha servit per explicar el contingut de les recomanacions que la FIS va fer en el seu moment a Andorra per tal de millorar les condicions tècniques i de seguretat per al desenvolupament i que es recullen en una carta sobre la qual l’oposició ha demanat avui informació. Segons el ministre, la FIS indicava en la missiva, que Torres ha llegit a la cambra, l’ampliació de la part final de la pista de l’Avet, així com un aparcament de proximitat apte per a vehicles lleugers i també camions, facilitaria la complexa logística per a la celebració de les proves i facilitaria l’elecció d’Andorra per a la seva celebració.

Conveni amb Catalunya, València i les Balears

Durant la sessió d’avui també s’ha conegut que en uns mesos, el Govern d’Andorra signarà convenis de reconeixement mutu de les titulacions del nivell de català amb els governs de Catalunya, València i les Balears. L’anunci l’ha fet el Ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, en resposta a diverses preguntes sobre les convalidacions de nivell de la llengua al batxillerat andorrà així com els decrets que regulen els diplomes oficials de llengua catalana del Govern. Convalidacions fetes sota criteris tècnics i que busquen preservar l’alt nivell de qualitat de les titulacions oficials del nostre país.

Un altre dels anuncis que s’ha fet avui en el context de la sessió al Consell General ha estat la inclusió als pressupostos del 2018 d’una partida pressupostària per iniciar l’execució de la Fase 1 de la desviació de Sant Julià de Lòria. La sessió també ha servit per donar compte de l’estat de desenvolupament del projecte de l’aeroport Andorra-Pirineus.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×