Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El Govern aprova la modificació de les lleis de competències i transferències que seran entrades a tràmit parlamentari

Després de mesos d’intens debat i treball amb els cònsols del set comuns, el Govern i els grups parlamentaris han arribat a un consens negociat amb sentit d’estat per modificar les lleis de competències i transferències. Així, aquest dimecres el consell de ministres ha aprovat entrar els textos a tràmit parlamentari i es preveu que a finals d’octubre la modificació pugui ser aprovada.

Després de mesos d’intens debat i treball amb els cònsols del set comuns, el Govern i els grups parlamentaris han arribat a un consens negociat amb sentit d’estat per modificar les lleis de competències i transferències. Així, aquest dimecres el consell de ministres ha aprovat entrar els textos a tràmit parlamentari i es preveu que a finals d’octubre la modificació pugui ser aprovada.

En aquest acord s’ha trobat l’equilibri amb l’objectiu de garantir la perdurabilitat. Aquesta reforma està feta amb la perspectiva de tenir una llarga perdurabilitat com l’anterior i, per això, ha calgut veure quins eren els elements que es calien mantenir i modificar.

El procés de debat i negociació s’ha fet prioritzant el plantejament d’aquells subjectes que han comprovat directament el rodatge del model territorial durant aquest quart de segle, els comuns. Després d’aquest preacord en l'àmbit institucional, amb la seva incorporació a la taula de treball, els grups parlamentaris li han donat solidesa al resultat final.

Des de Demòcrates per Andorra valorem que el procés de reforma ha estat “impecable” quant a procediment i valora molt positivament el resultat obtingut, ja que cinc dels set comuns hi han estat plenament d’acord.

El consens assolit en aquestes lleis permetrà agilitzar els projectes relacionats amb equipaments i infraestructures d’interès nacional, ja que es facilita la cessió gratuïta de terrenys per part dels comuns, així com clarifica qui és competent en temes com carreteres secundàries, torrents i esllavissades. A més, s’han reestructurat els criteris de distribució i modernització de les transferències, afegint conceptes com la solidaritat i la sostenibilitat, i s’ha fixat una quantitat de la transferència global que s’actualitzarà en funció del PIB. 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×