Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates posa en valor la transformació econòmica i social del país i referma el suport al Govern per culminar el procés de reformes previst dins d’aquesta legislatura

El Grup Parlamentari Demòcrata centrarà l’esforç d’aquest nou període de sessions en treballar per culminar el conjunt de lleis que el projecte DA contempla per culminar la transformació econòmica i social que va iniciar fa sis anys, amb la seva arribada al Govern. Una transformació que, tant grup parlamentari com executiu, centren en dos eixos: la consolidació de la reactivació econòmica i de l’acció social amb la finalitat que totes els avenços legislatius i els projectes que se’n derivin tinguin una repercussió directa en la ciutadania.

En un debat d’orientació política durant el qual el Cap de Govern va desgranar l’acció legislativa en matèria educativa, social i mediambiental, Demòcrates per Andorra ha reiterat el seu compromís amb la consecució del projecte reformista iniciat des de fa sis anys que es materialitzarà amb la reforma en matèria de competències i transferències, la reforma sanitària, el procés de reforma fiscal i l’homologació internacional, centrada ara en les negociacions del futur acord amb la Unió Europea.

Aquest dijous, tant la majoria demòcrata al Consell General com el Govern recollien l’oferiment de Liberals d’Andorra per implicar-se en el treball del Pacte d’Estat per la Unió Europea i assolir aquest acord de país que concreti els principis en base als quals Andorra definirà els principis de la negociació, que actualment ja debat els termes corresponents a la circulació de mercaderies. Per a Demòcrates és cabdal aquest canvi de postura dels parlamentaris liberals, donat que l’acord serà un projecte que anirà més enllà d’aquesta legislatura i que haurà d’assumir el Govern sortint de les pròximes legislatives.

Durant el debat, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, va destacar la importància que canvis legislatius en matèria de transparència i cooperació fiscal així com les negociacions amb Europa, en els quals s’ha centrat bona part del treball del Govern, tindran en l’esdevenir d’aquesta legislatura.

Fent referència a la crisi econòmica i de BPA, Baró va posar en valor la contribució a l’estabilitat i el bon govern que la majoria demòcrata ha realitzat durant ‘un període de temps gens plàcid i més aviat poc agraït’ remarcant especialment el paper que han jugat a l’hora d’assegurar ‘no només estabilitat i governabilitat general i comunal, sinó també bon govern’.

Finalment, el president del Grup Parlamentari Demòcrata va defensar la vigència del consens en matèria política econòmica i social que va confluir en el projecte transformador de DA i en canvis reals al país: ‘la transformació d’Andorra és avui un fet. Tenim un país més obert, més transparent i cooperant amb el seu entorn’. En aquest sentit, Ladislau Baró, va reiterar el suport de la majoria parlamentària a l’acció del Govern amb l’objectiu d’assolir una l’Andorra de qualitat en tots els àmbits.

Llum verda a cinc de les sis propostes de resolució

El Consell únicament ha rebutjat una proposta de resolució de les sis presentades: dues del grup parlamentari Liberal, i quatre del grup parlamentari Mixt: dues dels consellers socialdemòcrates i dues més de la consellera no adscrita Sílvia Bonet.

El Consell ha donat llum verda de forma unànime a les propostes de resolució presentades pel grup parlamentari Liberal, prèvia transacció, en relació a la modificació de l'article 12.5 de la Llei de Sostenibilitat Finances Públiques, conegut com a Regla d’Or, amb la finalitat d’adaptar-se a les observacions del Tribunal de Comptes, així com la Llei de Finances Comunals, per tal d’adequar-la a la reforma de Competències i Transferències en curs. També ha prosperat la redacció d’un projecte que doni ús i valor a l’edifici Casa Parramon de la Massana.

El Consell ha rebutjat la proposta relativa a la cancel·lació del projecte The Cloud presentada pels consellers de PSA. Pel que fa a la realització d’un estudi que determini el cost de la vida, el Consell ha resolt donar-li curs amb el suport de tots els consellers i conselleres.

En relació a les propostes presentades per la consellera Sílvia Bonet, han prosperat les iniciatives per fer estudis sobre les causes de la sinistralitat laboral del país, d’una banda, i la creació d’una taula de treball per estudiar mesures per garantir la sostenibilitat de la branca de jubilació de la CASS.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×