Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

La Taula Interministerial d’Habitatge comença a definir les primeres mesures per millorar el mercat de lloguer d’habitatges

La nova Taula Interministerial d’Habitatge ha iniciat el seu treball amb la finalitat de posar en marxa un pla d’acció que contempla mesures encaminades a revertir la situació del manca d’habitatges de lloguer i el conseqüent encariment dels que hi ha disponibles. La política d’habitatge ha estat un dels eixos debatuts aquest dijous al Consell General, en el decurs de la primera sessió de control de l’acció del Govern d’aquest nou curs polític que també ha abordat qüestions relacionades amb la constitucionalitat de Llei de Competències i Transferències, les previsions de desenvolupament del projecte The Cloud i l’acord entre la CASS i el Col·legi de Metges, signat aquesta mateixa setmana.

El Grup Parlamentari Demòcrata considera que la creació d’una taula interministerial que analitzi transversalment els problemes que presenta el mercat de lloguer del país és una eina funcional i eficaç per determinar quines són les mesures que cal adoptar per revertir la situació actual, caracteritzada per la manca d’oferta. En aquest sentit, la majora al Consell General avala plenament la fórmula adoptada pel Govern que aquest dijous ha detallat el Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la seva intervenció al Consell General, i critica la nul·la capacitat del PS a l’hora de proposar alternatives a les propostes del Govern en matèria d’habitatge, com en altres de les qüestions que es van posar damunt la taula.

La comissió, que es va posar en marxa immediatament després de l’anunci efectuat pel Cap de Govern en el marc del Debat d’Orientació Política del Govern, està treballant intensament en la modificació de la Llei d’arrendament de finques urbanes i ha iniciat els primers contactes amb les entitats financeres per tal d’establir un acord de cessió temporal de pisos buits destinats al lloguer. També s’ha destacat l’efecte que tindrà l’aplicació de la nova Llei d’allotjaments turístics en la incorporació pisos de lloguer al mercat i la posada en marxa d’una política urbanística, concertada amb els comuns, que incentivi l’habitatge de lloguer, de manera que les promocions privades destinin una part dels habitatges de nova construcció al lloguer.

Xavier Espot ha recordat també els canvis introduïts en relació als ajuts a l’habitatge,  que ara es poden compatibilitzar amb els ajuts econòmics ocasionals. També s’ha ampliat la relació de col·lectius prioritaris per accedir als mateixos i s’ha fet compatible la percepció d’ajuts tenint un bé immoble fins a un determinat valor.

Les lleis de competències i transferènceis s’ajusten a la Constitució

Arran d’una de les preguntes formulades des del Grup Mixt, el Cap de Govern va confirmar que els informes sobre les lleis de competències i transferències, el darrer dels quals havia rebut dijous mateix, avalen la constitucionalitat del nou marc legislatiu sorgit del consens institucional i del treball posterior realitzat a tres bandes, amb comuns, grups parlamentaris i l’executiu. El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, va negar que cap de les parts hagués manifestat dubtes sobre l’encaix jurídic d’algun aspecte de les lleis durant les reunions de treball tripartites.

The Cloud serà una realitat el 2020

Durant la sessió de consell el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar que ‘The Cloud’ seria una realitat l’any 2020 i tindria un cost de 39 milions d’euros. Torres va confirmar l’aposta del Govern per aquest projecte, que té l’objectiu de convertir-se en un centre d’innovació pioner amb espais i negocis per al desenvolupament tecnològic i una aposta clara per la diversificació d’Andorra Telecom.

Arran de le preguntes previstes a l’ordre del dia, la sessió de control també va posar damunt la taula l’estat en que es troben els pagaments a l’AREB per l’operació de compra de Vall Banc per part de JC Flowers, afectats pel bloqueig de la renda variable; el pla de mobilitat sostenible i el conveni entre la CASS i el Col·legi de Metges, signat aquesta mateixa setmana.

 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×