Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El Consell General aprova la reforma de transferències i competències als comuns basada en l’homologació, la coresponsabilitat en la sostenibilitat financera i la solidaritat

La reforma del model de transferències i competències dels comuns impulsada per Demòcrates per Andorra ha tirat endavant amb els dos suports necessaris per part del Grup Parlamentari Liberal i el de la consellera del Grup Mixt, Sílvia Bonet.

El Cap de Govern ha reiterat la necessitat d’una transformació del marc legal institucional comunal amb la finalitat que aquest contribueixi als objectius de país en matèria d’homologació, modernització i sostenibilitat. Antoni Martí ha destacat que l’aprovació de les dues lleis qualificades donen continuïtat als preceptes constitucionals en l’àmbit comunal pendents de desplegament des de fa 25 anys, concretament a l’article 81.

Pel que fa les transferències, Demòcrates considera que la llei garanteix la capacitat econòmica dels comuns i assegura la seva corresponsabilitat en la sostenibilitat financera de l’estat, alhora que incentiva els comuns a complir amb els compromisos contrets i que despleguin polítiques d’inversions sostenibles en temes mediambientals, socials i econòmics.

En la línia dels arguments exposats per l’executiu, el Grup Parlamentari Demòcrata ha reiterat que, amb l’aprovació de la llei, es fa un pas a favor de l’enfortiment de les finances comunals i l’estabilitat financera de l’estat. El president del grup parlamentari, Ladislau Baró, ha agraït la solució aportada pel president del grup Liberal, Josep Pintat, que ha permès l’obtenció dels suports necessaris per tirar endavant ambdues reformes.

La majoria demócrata ha insistit en què la llei inicia ara un camí de 5 anys durant el qual es podran valorar els seus resultats i aplicar els ajustos que siguin necessaris.

Pel que fa al text de competències, aprovat amb els mateixos suports per part de l’oposició, el Cap de Govern ha insistit en que els comuns mantenen les competències d’urbanisme i que la reforma introdueix un avenç imprescindible per al desenvolupament de la política d’infraestructures de les pròximes dècades.

Tant el Cap de Govern com el president de la majoria de Demòcrates, Ladislau Baró, han defensat la constitucionalitat de la nova mesura i han reiterat la necessitat de disposar d’un procés ágil i regulat que faciliti l’obtenció de sòl per al desenvolupament d’infraestructures d’interès general.

Pel que fa als principis que han inspirat la reforma dels textos, Baró ha explicat que cal entedre’ls en el context d’un procés d’evolució del model territorial i competencial del país, nascut el segle passat, que introdueix millores a les disfuncions detectades en els dues dècades de rodatge

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×