Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates per Andorra aposta per una llei de transparència i bon govern

El Grup Parlamentari Demòcrata vol ressaltar que l’informe emès pel GRECO en relació al quart cicle d’avaluació és positiu ja que considera satisfactoris els principals aspectes de la prevenció dels parlamentaris contra la corrupció, si bé demana millorar alguns d’aquests aspectes a través de diverses recomanacions.

Amb aquest objectiu, el Grup Parlamentari Demòcrata ja va redactar l’esborrany de la Proposició de Llei de transparència i bon govern que el juny del 2016 va traslladar a la resta de grups parlamentaris per tal que hi fessin les seves aportacions. El text plantejat ja recull alguns dels aspectes que esmenta el GRECO, com ara la publicació d’informació i les incompatibilitats en l’exercici d’un càrrec públic.

Pel que fa a la declaració de patrimoni, el text de la majoria Demòcrata planteja la creació d’un organisme de control específic que vetlli per aquest tema i estableixi uns mecanismes que permetin detectar qualsevol indici d’enriquiment il·lícit. Aquest text adapta les recomanacions i millors pràctiques internacionals a la realitat i particularitats del nostre país.

En aquest sentit, el Grup Parlamentari Demòcrata lamenta que la resta de grups parlamentaris, malgrat tenir una proposta de partida sobre la qual començar a treballar, no hagin fet cap tipus de retorn, encara més quan a tenor de les manifestacions públiques realitzades existeix un principi compartit en aquest sentit.

El Grup Parlamentari Demòcrata considera prioritari entomar aquest debat de forma decidida i amb la màxima celeritat possible. Aquesta voluntat va en la línia que el partit està treballant des de fa mesos i que es materialitzarà en un codi ètic per als seus afiliats i càrrecs electes que se sotmetrà al debat i aprovació en un proper Congrés.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×