Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

El Grup Parlamentari Demòcrata avala la proposta plantejada pel Govern per una cotització més justa i sostenible dels treballadors per compte propi

El Grup Parlamentari Demòcrata avala la proposta d’augmentar el nombre de bases de cotització per tal d’adequar al màxim les rendes o ingressos i els beneficis a una cotització justa i sostenible per al sistema dels treballadors per compte propi. El Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha avançat al Consell General que a partir dels resultats obtinguts de dades tributàries analitzades es preveu l’establiment d’entre 6 i 7 bases de cotització que oscil·laran entre el 25 i el 150% del salari mitjà.

En el decurs de la sessió de control a l’acció política del Govern que s’ha desenvolupat aquest dijous al Consell General, Xavier Espot ha explicat també que ja s’han iniciat els treballs de redacció del Projecte de Llei de modificació de la Llei de la seguretat social que permeti implementar les noves bases de cotització. La previsió és que el text pugui iniciar el tràmit parlamentari a principis del 2018.

Demòcrates considera que és necessari adequar a la realitat de l’activitat dels treballadors per compte propi per tal de fomentar l’emprenedoria en unes condicions de competitivitat òptimes d’un col·lectiu que té un pes molt important en l’estructura econòmica del país.

Durant la sessió de control, el Govern ha explicat que està estudiant les mesures proposades per la CASS per abordar la contenció del dèficit, les quals s’abordaran, conjuntament amb altres com la sostenibilitat de la branca de jubilació, durant la reunió que tindrà lloc dilluns vinent amb els grups parlamentaris.

D’altra banda, i en relació amb la redefinició de la cartera de serveis, el Ministre de Salut ha aclarit que la inclusió de noves especialitats dins el sistema no implica la conveniació directa dels mateixos per part de la CASS.

Finalment, avalem l’actuació del Ministeri de Turisme pel que fa a la contractació de dues empreses especialitzades amb la finalitat de realitzar els pertinents estudis de viabilitat del projecte i plantegin propostes sobre el contingut, el disseny i el projecte constructiu

 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×