Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Eric Jover, Esteve Vidal i Roser Suñé encapçalen la nova executiva de Demòcrates per Andorra

El congrés extraordinari de Demòcrates per Andorra ha elegit per assentiment la candidatura encapçalada pel nou secretari general, Esteve Vidal, que assumirà les regnes del partit en un mandat que arribarà fins a les pròximes eleccions generals. El nou equip que pilotarà el projecte polític demòcrata estarà presidit per Eric Jover, fins ara secretari general, i incorpora l’exministra d’Educació, Roser Suñé, a la secretaria d’organització. Les vicepresidències primera i segona seguiran en mans d’Esther París i Esther Vilarrubla, igual que la secretaria de Comunicació, que mantindrà Marc Ballestà. S’incorpora Daniel Mandicó, que substituirà Ladislau Baró a la secretaria de Relacions Internacionals.

Amb aquest nou organigrama, Demòcrates per Andorra dissenyarà les línies de la seva acció política fins la celebració de les pròximes eleccions generals, mantenint com a prioritat l’eix de reformes encetat fa sis anys i mig. El secretari general, Esteve Vidal, ha reiterat el compromís de la formació en seguir sent el motor de transformació del país: ‘Nosaltres som la garantia que les reformes s’encararan de forma valenta i equilibrada’, ha dit.

Durant la primera intervenció en qualitat de nou secretari general, Esteve Vidal ha posat de manifest els efectes positius de l’acció reformista de Demòcrates, totes elles plantejades ‘amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans’ bo i destacant els bons  nivells de creixement econòmic i de creació de llocs treball. El secretari general posat també de relleu els progressos que el país ha experimentat en polítiques socials, polítiques mediambientals, en promoció econòmic i turística així com en promoció cultural. A l’enumeració dels avenços derivats de la gestió demòcrata dels darrers 6 anys i mig, Esteve Vidal també ha reconegut que ‘malgrat les dades macroeconòmiques avalen el que hem fet fins ara, la nostra prioritat ara ha de ser transposar aquestes  bones dades en una millora de les economies domèstiques dels nostres ciutadans’.

Les paraules d’Esteve Vidal també han tingut un espai per a l’agraïment a totes aquelles persones que contribueixen diàriament a enfortir el projecte demòcrata des del territori: ‘Som i hem de continuar sent un partit que escolta la gent i que entén els seus problemes i crec que hi hem d’incidir més'.

Aquest esforç intern de treball, unit a la consolidació d’una altra manera de fer política que ha de continuar en el futur: des del rigor tècnic, des de la proximitat amb les persones, des del rendiment de comptes i des de la transparència.

Precisament l’ordre del dia del congrés d’aquest dijous ha servit per explicar als 130 assistents l’elaboració del nou codi ètic que va iniciar la Comissió Institucional i que la nova executiva acabarà de debatre pròximament i la nova pàgina web, que posarà a disposició del públic informació i documents per fomentar la transparència de la seva activitat i gestió. El secretari de comunicació, Marc Ballestà, ha estat l’encarregat de donar comptes dels projectes i novetats en aquest àmbit.

El Congrés ha arrencat quan eren gairebé les 8 del vespre amb les paraules de benvinguda de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha donat un missatge de solidesa i de fortalesa del projecte demòcrata, alhora que ha indicat que era necessari fer un esforç més gran per explicar-se a la  ciutadania en temes complexes com ara l’Acord d’Associació.

El Cap de Govern, Antoni Martí, ha estat l’encarregat de cloure el congrés fent una retrospectiva tant de les fites com dels moments de dificultat viscuts durant els més de sis anys de govern Demòcrata. Martí ha fet un reconeixement públic a l’exministre Jordi Alcobé, després que la Batllia arxivés la causa que havia obert contra ell per presumpte tràfic d’influències. De la mateixa manera, ha al·ludit l’actual portaveu del seu Govern i ministre de Finances, Jordi Cinca. Enmig dels aplaudiments dels assistents, el Cap de Govern els ha posat com a exemple de la campanya de desqualificacions de la qual ha estat objecte Demòcrates per Andorra.

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×