Actualitat

  PROGRAMA ELECTORAL  

Nacional

Canillo

Encamp

Ordino

La Massana

Andorra la Vella

Sant JuliĆ 

Escaldes-Engordany

Nacional

Demòcrates accelera la creació de la comissió de treball que determinarà les mesures per a la sostenibilitat de la branca de jubilació de la CASS

El Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha confirmat la posada en marxa de forma immediata de la comissió de treball que analitzarà el conjunt de propostes i mesures facilitades per la CASS amb la finalitat de determinar quines seran les que, de forma consensuada, caldrà adoptar per tal de garantir la futura sostenibilitat de la branca de jubilació de la parapública.

Aquesta ha esta una de les onze qüestions que el Govern ha respost durant la sessió de control que ha tingut lloc aquest dijous al Consell General.

La proposta de constituir aquesta taula, que estarà formada per la CASS, el Govern i el Consell General, ja s’havia formulat en reiterades ocasions, en el marc del debat monogràfic de Sanitat i posteriorment, en el d’orientació política, amb la crida per part de Demòcrates a tots els grups de l’oposició a crear, com és aviat millor, una eina per tal d’analitzar la situació i determinar quin és el conjunt d’accions que s’han de posar  en marxa per tal de garantir el futur de les pensions.

Aquesta taula de treball al sí de la qual es plantejarà una reforma de fons aportarà un marc de sostenibilitat estable que se sumarà a les accions que l’Executiu ja ha anat fent en els darrers anys i que el propi Cap de Govern va esmentar durant el debat, com ara l’augment del 2% de les cotitzacions de la CASS que durant la passada legislatura va aixecar dures crítiques precisament per part dels qui aquest dijous, van acusar Demòcrates d’inacció en aquest camp.

Durant la sessió de consell, el Ministre d’Afers Socials, també ha pogut posar damunt la taula els avenços que s’han produït en matèria d’atenció a les víctimes de violència de gènere, un fet que es demostra amb l’augment del volum de casos atesos al servei malgrat que els casos denunciats no ho han fet. Per a Xavier Espot, aquestes dades són fruit de la millora dels protocols i els processos de derivació de les víctimes, que també coneixen millor el servei. Entre les dades facilitades pel titular d’Afers Socials, destaca el fet que el 41% de les dones ateses al servei durant l’any 2016 hi van anar per iniciativa pròpia i de forma directa, mentre el 69% restant ho van fer a través dels protocols establerts en diferents àmbits administratius.

Preguntes sobre el cost de l’heliport i l’actual estructura ministerial

El Ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va posar damunt la taula una retrospectiva del cost que havien tingut els estudis que s’havien portat a terme per a l’heliport i va indicar que, en el cas del de Tresoles, ja s’han invertit 83.000 euros dels 362.000 previstos amb la finalitat de comptar amb tots els avals tècnics i jurídics per tirar endavant un projecte que, fins ara, no s’havia aconseguit materialitzar.

En resposta a la pregunta sobre el cost de l’actual estructura ministerial, la Ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració Eva Descarrega, va exposar que el volum de les retribucions salarials ascendeixen als 240.000 mensuals incloent el Govern, els directors i les secretaries d’estat, xifra que ve a confirmar que la remodelació ministerial no ha implicat cap sobre cost. De fet, en el cas concret dels membres de l’Executiu, es tracta dels salaris més baixos registrats des de l’any 2003.

El Govern també va respondre a qüestions sobre la planta de Cogeneració de Soldeu i les dades econòmiques relatives al primer any de funcionament, amb un resultat d’explotació positiu de 62.000 euros. La Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va avançar que el projecte és clau en l’estratègia de país de reducció de la dependència exterior i la nova política de diversificació energètica. També va apuntar que el nou districte de calor serà rentable un cop s’hi hagin connectat la totalitat de 17 clients per als quals s’ha dimensionat la nova planta.

 

 

 

Facebook
|
Twitter
|
Linkedin
|
Google +
|Què defensem?

×


Suma't a   


Segueix-nos

Seu del partit
Passatge Antònia Font Caminal núm.1
Ed. Prat de les Oques
Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700.
+376 805 777

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Subscriure a la newsletter
Afilia't
© 2016 Demòcrates per Andorra

Subscriure a la newsletter

×