Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                                25/11/2022 

Llei per donar eines a Andorra per protegir-se de la crisi energètica internacional

El Consell General ha aprovat aquest dijous el Projecte de llei de mesures per respondre a les situacions de crisi energètica, un text que dota el país de les eines i la capacitat de maniobra per protegir-se davant l’actual crisi energètica internacional. És una llei, per tant, que s’anticipa a possibles situacions perjudicials per al país i la seva població, tot i que “esperem no haver d’aplicar mai”, ha exposat la consellera del Grup Parlamentari Demòcrata, Maria Martisella. Tenint en compte la capacitat de la llei de dotar d’eines per actuar de manera ordenada i equitativa, per protegir els serveis essencials, però també perquè és un text en clara línia amb l’objectiu d’estalvi energètic i d’increment de la sobirania del país en aquesta matèria, els tres grups de la majoria  hi han votat a favor.

Segueix llegint

 

Demòcrates ens sumem al Dia mundial de la infància

El 20 de novembre se celebra el Dia mundial de la infància. Demòcrates ens hem sumat a aquesta jornada que serveix per reivindicar els drets dels infants i dotar-los de protagonisme. A Andorra i a tot el món. És el seu dia, però des de Demòcrates treballem perquè ho sigui els 365 dies de l’any.

Mira el vídeo

 

Demanem una projecció d’ingressos i despeses per preservar les finances comunals d’E-E

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany s’han abstingut, aquest dilluns a la tarda en sessió de Consell de Comú, en la votació sobre la liquidació pressupostària del tercer trimestre d’aquest 2022, la qual s’ha tancat amb 8,9 milions d’euros de superàvit. Aquesta situació “sanejada” i “envejable” de les finances comunals, motivada per la bona gestió feta els darrers mandats, ha exposat el conseller taronja Jordi Vilanova, pot ser enganyosa tenint en compte que aquest 2022 només s’han liquidat un 20% dels projectes i, per tant, la xifra de partida compromesa és “força elevada“. Per aquest motiu, ha demanat que s’elabori una “projecció dels ingressos futurs contra les despeses futures“.

Segueix llegint

 

‘Els reptes del pressupost’, per Carles Enseñat

El rigor i la gestió responsable de les finances de l’Estat dels darrers anys, malgrat la pandèmia i havent dedicat tots els esforços per mitigar els seus efectes i estar al costat de la població, ha permès que puguem definir el pressupost del 2023 com el del retorn a la normalitat. Aquell que compleix tant amb els límits del deute públic com els de dèficit de la  Llei de sostenibilitat  i d’estabilitat pressupostària. L’esforç i bona feina feta dona els seus fruits.

Segueix llegint

 

‘Candidat i reptes’, per Adrià Espineta

El passat dimecres els Demòcrates vam celebrar el nostre 7è Congrés ordinari. No cal ser molt viu per saber que la notícia més destacada del Congrés va ser la candidatura de Xavier Espot a encapçalar la llista nacional dels Demòcrates a les properes eleccions generals, fet que celebrem i que totes i tots esperàvem amb il·lusió i amb el convenciment que és el millor candidat per afrontar els reptes que Andorra té per davant.

Segueix llegint

 

‘Document de principis’, per Carles Enseñat

Un dels punts de l’ordre del dia del congrés ordinari de Demòcrates, que vam celebrar dimecres passat, va ser la presentació d’un document de principis de partit. Es tracta d’una declaració política per posar al dia la missió, visió i valors de Demòcrates, amb la voluntat de donar resposta als reptes d’avui, en clau econòmica, mediambiental i social. Perquè els reptes d’Andorra s’han anat modelant.

Segueix llegintCopyright © 2022 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.


 

Menú