Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                                01/07/2022 

Reforcem la lluita contra el malbaratament alimentari i la generació de residus

La Llei d’economia circular ja és una realitat, després de la seva aprovació unànime al Consell General, en la sessió celebrada aquest dijous a la tarda. Representa un pas més en el compromís d’Andorra amb la preservació del medi ambient i d’un creixement sostenible, a través d’un canvi de paradigma del model econòmic productiu, passant del lineal al circular, per optimitzar els recursos i minimitzar els impactes ambientals. Així, el projecte de llei estableix accions, tant per a particulars com per a empreses i les administracions, per reduir el malbaratament alimentari i la generació de residus, amb l’objectiu de canviar els hàbits de consum de la ciutadania per potenciar el reciclatge i la reutilització, allargant al màxim la vida útil dels productes.

Segueix llegint

 

Proposta d’acord per reforçar els serveis de salut mental i l’acompanyament a pacients i familiars

Els grups parlamentaris de la majoria entraran a tràmit una Proposta d’acord sobre salut mental, encarada sobretot a reforçar tots els serveis que s’ofereixen  a la població, així com també a millorar l’acompanyament tant a pacients com als seus familiars. Aquesta proposta d’acord s’emmarca en el context actual d’augment de persones que presenten alguna patologia relacionada amb la salut mental, en totes les franges d’edat, així com l’agreujament de les patologies ja detectades (tot plegat, especialment amplificat pels efectes de la pandèmia de la Covid-19). A la vegada, també és fruit de les diverses reunions mantingudes les darreres setmanes amb les associacions del país Projecte Vida, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Andorra i l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc.

Segueix llegint

 

Lamentem que la majoria no sumi el projecte de pisos socials a la política de país

Els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany s’han mostrat a favor de l’impuls al projecte de pisos socials que la majoria vol realitzar a l’avinguda del Pessebre, 60, i més tenint en compte que era una iniciativa que els taronges portaven al seu programa electoral, tal com ha recordat Miquel Aleix a la sessió del Consell de Comú d’aquest dijous a la tarda. Amb tot, però, han lamentat que la corporació es desvinculi de la política nacional d’habitatge per fer front a una de les principals problemàtiques del país, i que es canalitza a través de l’Institut Nacional de l’Habitatge. La unió amb el Govern acceleraria els terminis de construcció i en reduiria la inversió que haurà de fer el Comú, a banda que, si Escaldes no se suma a la política nacional, es corre el risc que “s’inverteixi a tot el país i no a la nostra parròquia, perquè el comú no ha estat facilitador”, ha alertat Aleix.

Segueix llegint

 

‘Més enllà de la taxa turística’, per Maria Martisella

Se n’ha parlat molt, els darrers mesos i especialment les darreres setmanes (quan s’apropava el moment de debatre la llei al ple del Consell General), sobre la taxa turística. Un gravamen que s’aplicarà a partir de l’1 de juliol, als turistes majors de 16 anys que pernoctin en un allotjament turístic d’Andorra i únicament les set primeres nits d’estada. Per tant, serà un impost finalista que no afectarà la ciutadania del país. 

Segueix llegint

 

‘Transport públic gratuït’, per Eduard Muñoz

El darrer Observatori d’Andorra, del primer semestre del 2022 i elaborat per Andorra Recerca i Innovació, segueix situant el trànsit com un dels principals problemes del país. La població el situa en la quarta posició (únicament superat per l’habitatge, els salaris i les prestacions). Per altra banda, la mobilitat de les carreteres també ha estat focus de debat en el marc de l’informe Imaca que va presentar l’Automòbil Club d’Andorra.

Segueix llegintCopyright © 2022 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.


 

 

Menú