Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                               12/07/2024 

Signat el Pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari

Aquest dilluns al migdia hem signat el Pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari. Ho hem fet com a membres del Govern (a través del cap de Govern Xavier Espot i la ministra Helena Mas), i del Grup Parlamentari Demòcrata (a través de la consellera general Carol Puig), conjuntament amb una quarantena d’actors més (formacions polítiques, col·legis professionals i agents socials del país), implicats i disposats a sumar per millorar la nostra sanitat. El Pacte estableix el full de ruta a mig i llarg termini per donar resposta als reptes principals en matèria sanitària: l’envelliment de la població, les malalties cròniques, el cost dels nous tractaments i de la tecnologia puntera, la salut mental i millorar les condicions dels professionals. En l’acte de signatura, Espot ha defensat que és un pacte que va més enllà de la política, que transcendirà els governs de torn i que situa el pacient al centre de l’atenció.

Segueix llegint

 

Participem en la 49a Sessió Plenària de l’APF

Els consellers generals del Grup Parlamentari Demòcrata Pere Marsenyach i Marc Magallon (president de la delegació andorrana) han participat, aquesta setmana, a la 49a Sessió Plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), que ha tingut lloc a Montreal, Canadà. La Sessió s’ha centrat en els reptes que la intel·ligència artificial suposa per al parlamentarisme. A més, aquesta sessió serà molt especialment recordada pel nostre país, ja que s’ha validat la candidatura presentada per Andorra perquè esdevingui membre de ple dret de l’APF. D’aquesta manera, es completa la trajectòria de la delegació andorrana, que va ingressar l’any 1983 com a secció observadora, que va passar a ser secció associada l’any 1989 i que enguany, 35 anys després, esdevé secció membre.

Segueix llegint

 

‘Problemes globals, problemes locals?‘, per Meritxell López

La setmana passada la delegació andorrana del Consell General vam assistir a la sessió anual de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE, que té com a objectiu de prevenir futures escalades de violència i conflictes. L’assemblea no només esdevé un fòrum crucial per a la discussió de temes de seguretat internacional, sinó que també aborda problemàtiques que afecten directament la vida dels ciutadans de tots els països que en són membres, incloent-hi Andorra.

Segueix llegint

 

‘Coordinació Govern-Ciutadà’, per Miquel Català

El bus nocturn circularà més dies. Si fins ara oferia servei els divendres, dissabtes i festius, a partir del setembre ho farà també de dilluns a dijous i els diumenges. D’aquesta manera, la ciutadania podrà fer ús tota la setmana del transport públic més enllà de les 21-30 o les 22 hores, que són els darrers serveis que circulen en l’actualitat. A què es deu la millora? Tan senzill com donar resposta a una demanda de la ciutadania i de diversos sectors socioeconòmics del país, per afavorir la seva mobilitat.

Segueix llegint

 

‘L’aposta pel teletreball‘, per Adrià Espìneta

El comú d’Ordino ha publicat una norma que regula el treball no presencial dels seus empleats. Ja fa quatre anys de la pandèmia, durant la qual molts de nosaltres vam haver de fer treball no presencial per obligació. Aquella mesura va suposar un canvi en l’organització de la nostra feina, la coordinació amb els caps i/o els companys i l’adaptació a noves formes de comunicació i d’acció, amb pros i contres, com amb tot. Tanmateix, és una mesura que considero positiva

Segueix llegintCopyright © 2024 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.