Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                               14/06/2024 

Habitatge, sostenibilitat i acord d’associació, pilars de la intervenció d’Espot al Debat sobre l’Orientació Política

Aquest dimecres a la tarda s’ha celebrat al Consell General la primera jornada del Debat Sobre l’Orientació Política del Govern, amb la intervenció del cap de Govern Xavier Espot. En un discurs de vora dues hores de durada, Espot ha explicat la feina desplegada aquest primer any de legislatura, així com ha concretat el full de ruta establert per al que queda d’aquesta. L’habitatge i les mesures per augmentar el parc immobiliari actual, especialment pel que fa al lloguer assequible; el creixement sostenible del país en termes poblacionals, turístics i mediambientals, i l’oportunitat que representa per a Andorra l’acord d’associació amb la Unió Europea han estat els principals eixos sobre els quals el cap de Govern ha centrat la seva intervenció.

Segueix llegint

 

El Grup Demòcrata anuncia la modificació de la LOGTU i la creació del registre de la propietat

Segona jornada del Debat sobre l’Orientació Política del Govern al Consell General, i torn per a les intervencions dels grups parlamentaris i del conseller no adscrit. El darrer ha estat el president del Grup Demòcrata, Jordi Jordana, que ha donat ple suport i ha garantit “compromís” amb l’acció política de l’Executiu detallada dimecres a la tarda pel cap de Govern, Xavier Espot. A la vegada, ha desgranat la tasca legislativa que s’està desplegant des del grup, part d’ella amb vocació de tirar-la endavant els propers mesos, com és el cas d’una nova llei del Registre Civil o les primeres mesures per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions de la CASS. També ha anunciat una modificació de la Llei d’Ordenament General del Territori i Urbanisme (la LOGTU) -des del consens amb la resta de forces parlamentàries- i la creació del Registre de la propietat, així com s’ha referit a la Llei de represa del cabal comunitari.

Segueix llegint

 

‘Andorra, plataforma internacional per la Pau’, per Salomó Benchluch

Fa poques setmanes va tenir lloc a Andorra el 8è Parlament Català de les Religions, que va aglutinar prop d’un centenar de participants dels països catalans. Gràcies al suport de les diferents comunitats religioses del país i coordinades per la Comissió Nacional Andorrà per la Unesco, es van proposar tot un seguit d’activitats amb un objectiu comú: trobar un espai per parlar de pau en uns moments tan convulsos arreu del món.

Segueix llegint

 

‘La recerca de l’argolla de Fontargent’, per Rosa Maria Sabaté

A cada cremada de falles de Sant Joan o Sant Pere existeix la figura del fallaire major. Aquest l’identificareu perquè va vestit amb una capa vermella, a excepció de Sant de Julià de Lòria, que va de negre, i fa tot el recorregut davant de tots els fallaires. A part, el fallaire major té la responsabilitat d’organitzar aquesta activitat l’any següent i de participar en l’activitat que l’anomenada taula nacional de falles realitza durant l’any.

Segueix llegint

 

‘Nou capítol a la política de la UE’, per Miquel Català

Dia d’eleccions per als nostres països veïns i tot apunta que tindran uns resultats diferents dels que hi ha hagut fins ara, ja que la majoria de les enquestes  indiquen que la coalició actual, que governa Europa històricament, desapareixerà. Fins ara han estat governant els populars i socialistes europeus, amb el suport de Renew Europe, grup liberal que feia d’intermediari, però ara totes les enquestes indiquen que aquest últim farà una baixada important

Segueix llegintCopyright © 2024 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.