Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                               17/05/2024 

Espot acosta als joves estudiants universitaris la realitat d’Andorra i els seus principals reptes

El cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, ha estat el protagonista aquest dijous del col·loqui organitzat per Deba-t.org celebrat a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, adreçat sobretot als estudiants d’aquest centre, però també als joves en general. Espot ha explicat aspectes vinculats amb la realitat política, econòmica i social del país, així com els principals reptes d’Andorra per als propers anys, vinculats amb el creixement sostenible, les polítiques d’habitatge i les oportunitats que oferirà l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Recupera el col·loqui

 

Marsenyach i Alcobé participen en la 18a Sessió Plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània

El conseller general Demòcrata i cap de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrànea (APM), Pere Marsenyach, i la també membre de la delegació i consellera Demòcrata Meritxell Alcobé, s’han desplaçat a Braga (Portugal), per participar en la 18a Sessió Plenària de l’Organisme. Durant la sessió, celebrada dimecres 16 i dijous 17, s’han escollit els nous membres de la presidència del Fòrum de Dones de l’APM, s’han aprovat els comptes de l’assemblea per a l’exercici 2024-2025 i s’ha analitzat el paper dels països de la conca mediterrània en afers globals.

Segueix llegint

 

‘Estimat Mossèn Ramon’, per Meritxell Alcobé

Mossèn Ramon, la primera paraula que m’ha vingut al cap és estimat. Reflexionant sobre el perquè , he pensat que m’heu ensenyat a estimar. M’heu vist néixer i créixer, com a la major part de la meva generació de Canillo. Hem compartit moltes trobades, misses, jornades escolars, moments dolços i no tan dolços. Amb tot això i més, m’heu ensenyat a estimar els valors de la família, l’amistat, la companyonia i l’esperança, juntament amb els valors educatius. 

Segueix llegint

 

‘Pregunta’, per Ton Cerqueda

M’apujaran els impostos? Podré estudiar a tot Europa? Perdré competitivitat perquè vindran empreses de fora? Evidentment, un text de tanta transcendència i complexitat –més de 300 pàgines en la seva versió en anglès– genera dubtes, preguntes, neguits. L’acord d’associació amb la Unió Europea i tot el que comporta és un tema que sovinteja a les converses a la feina o amb els amics. Giren sobre allò que considerem que ens pot afectar o allò que canviarà si finalment s’aprova.

Segueix llegint

 

‘El xut de l’Eixample’, per Adrià Espineta

Entre el degoteig de notícies relatives a la campanya electoral catalana, l’altre dia no em va passar desapercebuda una notícia breu, a priori poc rellevant, del rerefons de la qual he extret una reflexió que vull compartir. Resulta que a Barcelona els veïns de l’Esquerra de l’Eixample s’han queixat d’un cert “soroll” que no els deixa dormir. Sembla que aquest peculiar soroll, de tonalitat “electrònica”, d’acord amb els afectats, és el cant d’un xut, petit mussol que, sorprenentment, pot arribar a habitar zones urbanes.

Segueix llegintCopyright © 2024 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.