Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                                02/08/2022 

Ens abstenim de la proposta de la majoria de modificació del POUP al Clot d’Emprivat, pels dubtes legals que genera

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany han alertat aquest dilluns, en Consell de Comú, dels “dubtes jurídics” que planteja la modificació del POUP impulsada per la majoria, que té com a objectiu guanyar i unir espai públic a la zona del Clot d’Emprivat. “La proposta pot estar molt bé en l’àmbit filosòfic”, ha manifestat el conseller taronja Miquel Aleix, “però no tenim clar que el plantejament tingui la substància legal necessària perquè pugui funcionar”, ha afegit. Per aquest motiu, s’han abstingut en la votació.

Segueix llegint

 

‘La reforma de la funció pública’, per Maria Martisella

El Tribunal Constitucional va declarar nuls el 2019 els articles 11 i 72 de la Llei de la funció pública, aprovada a principis d’aquell mateix any. Un dels dos articles, el relatiu al Comitè tècnic d’organització i de gestió, va ser adaptat l’any següent en la Llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans. Quedava el segon article, relatiu a l’establiment de la jornada i horari de treball dels funcionaris.

Segueix llegint

 

‘Família moderna’, per Eduard Muñoz

Els temps estan canviant, és obvi, i amb ells també canviem nosaltres com a societat i els pilars que la sostenen. Entre ells, la família. Per tant, la normativa la regula ha d’estar en concordança amb els temps actuals. En aquest sentit, i després de molta feina legislativa, el 21 de juliol el Consell General va aprovar per unanimitat laLlei de la persona i de la família, actualitzant els dos conceptes als nostres dies.

Segueix llegint

 

‘Un futur per al sector primari’, per Berna Coma

Conservo molts records de quan era petita, sobretot a l’estiu, ajudant la meva família a recollir l’herba, a rasclar els camps, cuidar el bestiar i pujar-lo des de casa a les pastures d’alta muntanya. També tinc records d’extensions de paisatges amb camps de cultiu i
pastures a terrenys on ara, en bona part, hi ha cases. Érem molts els que, fa ja unes quantes unes dècades, vivíem i depeníem del
sector primari.

Segueix llegintCopyright © 2022 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.


 

Menú