Butlletí d’informació setmanal de Demòcrates                                                               01/03/2024

 

 

  

 

 

Abstenció al pressupost per la reducció de les partides en habitatge i per a la plaça del Poble

Els consellers de Demòcrates al Comú d’Andorra la Vella, David Astrié, Miquel Canturrl i Rosa Maria Sabaté s’han abstingut aquest dijous, en sessió de Consell de Comú, de la proposta d’Ordinació del Pressupost per al 2024. Es tracta d’un pressupost en el qual la majoria comunal “s’ha basat en gran part en l’esborrany que vam deixar preparat el mandat passat“, ha recalcat Astrié i que, per tant, “haguéssim pogut votar a favor”. Però hi ha dos aspectes que incideixen en la decisió dels consellers Demòcrates d’abstenir-se: la plaça del Poble i la reducció de la inversió en habitatge.

Segueix llegint

 

 

López defensa a l’OSCE la necessària cooperació entre estats per afrontar els reptes de la Intel·ligència artificial

La consellera general Demòcrata Meritxell López ha participat, aquest dijous i divendres, a la 23a sessió d’hivern de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per  a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE-PA), que s’ha celebrat a Viena (Àustria). Les perspectives parlamentàries sobre el futur de l’OSCE i els reptes que la intel·ligència artificial planteja en l’àmbit de la seguretat han centrat el gran gruix dels debats en aquests dos dies de sessió, uns debats en els quals ha intervingut la consellera Demòcrata, que també és cap de la delegació andorrana en l’organisme internacional. Així mateix, López també ha intervingut davant els seus homòlegs europeus en el debat sobre la guerra a Ucraïna i en el de la seguretat europea al futur immediat, tenint en compte sobretot l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Segueix llegint

 

 

 

‘Pacte de consens per la salut’, per Carol Puig

El Pacte Nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari ha d’establir les línies generals en matèria de salut per al nostre país, a mitjà i llarg termini. És un document ambiciós, perquè abasta molts conceptes i premisses, i parteix de quatre pilars determinants: la promoció, protecció de la salut i prevenció de la malaltia; l’accés a una assistència sanitària de qualitat; la sostenibilitat del sistema sanitari; i la recerca i innovació. Són pilars essencials que requereixen de directrius a futur.

Segueix llegint

 

 

‘Segell Massana Ciclista’, per Mònica Solé

Com bé sabeu, la Massana s’ha anat especialitzant com a parròquia de la bicicleta. Des del 2008 l’estació de Pal és una seu de Copes del Món de BTT i aquest estiu tindrem els Mundials. Fa dos anys i mig, l’anterior equip comunal va impulsar el Pla cicloturístic de la Massana, un projecte amb accions per dinamitzar i facilitar l’estada als amants de la bicicleta i potenciar la parròquia com a destí de bici. Fruit d’aquest pla, hem impulsat des del comú,  el segell La Massana Ciclista.

Segueix llegint

 

  

 

Copyright © 2024 DEMÒCRATES – Tots els drets reservats.
La nostra adreça és:
Ed. Prat de les Oques Despatx 403 Escaldes-Engordany AD700
Principat d’Andorra
Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots modificar les teves dades  o donar-te de baixa del llistat.