Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

López referma la responsabilitat dels parlamentaris en les polítiques per lluitar contra el canvi climàtic

La consellera general Demòcrata Meritxell López s’ha desplaçat aquesta setmana a Dublín (Irlanda), per participar a la 22a reunió de tardor de l’OSCE-PA (l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa), la qual s’ha centrat en tres temàtiques: el diàleg i la mediació en els conflictes internacionals i els processos de reconstrucció després dels conflictes; el paper dels parlamentaris en la lluita contra el canvi climàtic; i com la millora de la coordinació per assolir fluxos migratoris sostenibles i controlats. En el Debat sobre el canvi climàtic, López ha intervingut davant els seus homòlegs de països d’arreu del món per demanar una resposta “coordinada i ambiciosa” per part dels parlamentaris, perquè “tenim la responsabilitat de representar els interessos dels nostres ciutadans, complir amb els compromisos vigents i legislar per assolir els objectius de descarbonització, eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic.

López ha defensat que la lluita contra el canvi climàtic i l’acompliment de l’acord de París “han de ser el centre de les nostres polítiques“, buscant l’equilibri entre “la protecció del medi ambient, la cohesió social i l’economia sostenible“. També ha volgut reforçar, en la seva intervenció, “el paper que tenen les administracions públiques com a models i acceleradors de l’adopció d’aquests principis“. Ha finalitzat demanant que, com a parlamentaris, “hem de garantir que les promeses es converteixin en polítiques reals i efectives“.

També durant la reunió de tardor de l’OSCE-PA, ha tingut lloc la trobada de la Xarxa de Joves Parlamentaris, en la qual ha participat la consellera Demòcrata. També ha pres part de la reunió del Comitè Permanent, on s’ha fet un repàs al treball desplegat per l’ens els darrers mesos.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

El Grup Demòcrata treballa en una llei de l’ordenació de l’edificació i una del registre de la propietat
Coma defensa el rol de cohesió social del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa