Articles d'opinióMireia Ramos

Astroturisme a la Massana

Durant aquests anys, des del comú de la Massana hem estat treballant l’estratègia sobre quines han de ser les línies turístiques a mitjà i llarg termini a la parròquia. Com sabeu, els tres eixos que defineixen i potenciem a la Massana són la natura, la bicicleta i la gastronomia. Ara, afegim un altre pilar estratègic, l’astroturisme, que estem convençuts que tindrà un llarg recorregut.

Amb aquest objectiu, el passat mes de gener la Massana va rebre la doble certificació de Destinació Turística i de Reserva Starlight, que acredita la gran qualitat del nostre cel fosc, un enllumenat públic respectuós amb l’entorn i unes bones infraestructures turístiques al respecte. D’aquesta manera, la Massana s’ha situat dins del mapa de les destinacions de qualitat per a l’observació de la Via Làctia, mentre que el Parc Natural del Comapedrosa forma part del reduït grup de divuit espais protegits amb la certificació Starlight. Cal esmentar que la Fundació Starlight és el màxim referent a nivell mundial pel que fa a la protecció del cel fosc. D’aquesta manera, la Massana ha esdevingut un refugi per als amants de l’astronomia, que busquen escapar de les llums urbanes, desconnectar a través de la foscor i explorar els misteris del cel nocturn.

Derivat de la doble certificació, ja s’han començat a organitzar activitats que inclouen observacions guiades, conferències i senderisme nocturn. També el Festival d’Astronomia, que vam organitzar a principis de juliol i que va tenir un gran èxit, tant pel que fa al nombre de públic assistent com pel que fa a la bona puntuació que van rebre les propostes de descoberta de les constel·lacions.

A la Massana volem promoure la protecció dels cels estrellats i la sostenibilitat, enfortint els valors ecològics del nostre entorn natural. Per això ens hem convertit en una destinació obligada per a tots els que busquen gaudir de la bellesa del cel nocturn i explorar el cosmos des d’una perspectiva única. Es tracta, a més, d’un turista conscienciat i respectuós amb el medi natural.

Us convido a venir, quan se’n va el sol, a la Massana. Per exemple, al Roc de la Sabina o al Coll de la Botella, i gaudir de l’espectacle que cada dia ens ofereix el nostre cel fosc.

 

Article de la consellera de Demòcrates al Comú  de la Massana, Mireia Ramos, publicat al Diari d’Andorra el 25 de juliol del 2023.

Etiquetes: Articles d'opinió, Mireia Ramos

Articles relacionats

Sense resultats
Parc públic d’habitatge
Transport públic gratuït