Adrià EspinetaArticles d'opinió

Colibrís transalpins

Diu una faula mexicana que fa molt temps hi va haver un gran incendi que cremava un extens bosc. Els animals van reunir-se per decidir què fer davant del foc, i no van trobar cap més solució que fugir corrents per salvar les seves vides. Tanmateix, el colibrí, petit ocell, va intentar convèncer-los, sense èxit, que amb la cooperació de tots ells podrien apagar el foc.

Aquesta tenacitat del colibrí ha inspirat la creació del projecte eco-esportiu Alpine Hummingb’ride (de l’anglès hummingbird -colibrí-, i ride -travessa-), que recerca la conscienciació ecològica mitjançant l’esport sostenible i que es va iniciar a finals de maig.

Es tracta d’un recorregut que, en una etapa inicial, consisteix en una travessa pels Alps sortint de la població de Niça (França) fins a arribar a Ljubljana (Eslovènia). La segona etapa del recorregut creua per dins d’Europa i avança fins al Cap Nord, a Noruega.

Aquest esdeveniment aplega multitud d’esportistes d’arreu que volen demostrar una intensa sensibilitat ecològica, especialment en l’àmbit dels esports de muntanya. Durant la travessa, els participants descobreixen i comparteixen amb experts alternatives ecològiques i socials a mètodes menys contaminants.

Andorra compta amb la representació d’Andrea Sinfreu en aquesta ruta d’especial simbolisme, que en el seu cas realitza en bicicleta. Sinfreu és una jove andorrana de 21 anys amb una gran trajectòria esportiva tant a dins del nostre país com en competicions internacionals, especialment en el seu àmbit, les curses de muntanya.

Va sortir a finals de maig de Niça i el 5 de juny ja era a Bardonescha (Itàlia), havent arribat ja aquest cap de setmana a Suïssa. A Andorra ha comptat amb diversos suports, destacant especialment el de l’associació Hi Arribarem, creada per apropar les persones amb diversitat funcional a les muntanyes.

Des de la Secció Jove de Demòcrates li desitgem una bona travessa i molts èxits en l’objectiu que s’ha marcat!

 

Article d’Adrià Espineta, president de la secció Jove de Demòcrates, publicat al Diari d’Andorra el 19 de juny del 2022. 

Etiquetes: Adrià Espineta, Articles d'opinió

Articles relacionats

Sense resultats
Foment de l’esquí i preservació del territori
Festes segures