NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’E-E s’absté del pressupost 2024 i lamenta el poc marge de temps per poder analitzar-lo

Els consellers de Demòcrates + Independents d’Escaldes-Engordany, Anna Garcia, Gemma Bofarull i Gabriel Guerrero, s’han abstingut en la votació del pressupost per a l’exercici 2024 del Comú per manca d’informació, fet que els priva de poder fer-ne una valoració acurada. Tal com va exposar Bofarull en sessió de Consell de Comú d’aquest dijous a la tarda, “la majoria ens va presentar el pressupost ahir -dimecres- a les 9 del matí”, motiu pel qual “no en tenim un coneixement al detall“. “És prou feixuc i complex com per estudiar-lo amb tan poc temps“, ha afegit Garcia.

Malgrat no haver tingut temps per avaluar-ho, Bofarull sí que volgut alertar dels “increments relativament importants de despesa respecte al 2023″, com és el cas de les despeses corrents, les quals augmenten un 12,70%. Per aquest motiu, els consellers Demòcrates + Independents s’han compromès a fer “un seguiment acurat” del desplegament del pressupost al llarg de l’any, ha garantit Garcia. 

Els consellers alerten dels “increments de despesa relativament importants” i garanteixen que li faran “un seguiment acurat”

De la mateixa manera, els consellers de DA + I també s’han abstingut de l’aprovació del marc pressupostari per al mandat 2024-2027, “perquè no hi hem participat“, ha manifestat Bofarull, que ha lamentat que en aquesta previsió econòmica per als quatre anys de mandat no hi figuri l‘aparcament de l’Obac, un projecte necessari per oferir aparcament i revitalitzar la part alta de la parròquia.

Així mateix, els consellers també s’han abstingut de la supressió de la bonificació del 70% sobre la quota tributària per a aquelles edificacions que no es destinin específicament a pisos de lloguer assequible. “Si la transitòria és ràpida i està ben feta, cap problema, però si es demora en el temps i no es fan bé les coses poden causar l’efecte contrari“, ha justificat Guerrero.

On sí que han votat a favor és en la proposta d’activar un pla especial a una unitat dels Vilars per aconseguir que els carrers de la zona siguin totalment de titularitat pública i evitar les actuals controvèrsies que s’hi generen (ja que actualment una part del carrer és privada). “Celebrem que se solucioni, però lamentem que us adonéssiu d’un problema històric el 30 de novembre de l’any passat“, ha manifestat Guerrero.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Compromís de la majoria per esclarir què ha passat amb les pensions d’invalidesa de la CASS
López defensa a l’OSCE la necessària cooperació entre estats per afrontar els reptes de la IA