NotíciesPartit

Demòcrates expressa el més absolut condol per la mort d’Antoni Martí, un dels principals fundadors del partit

Demòcrates expressa el seu més absolut condol per la mort d’Antoni Martí Petit, que ha traspassat aquest dilluns a la tarda als 60 anys d’edat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, després de patir una aturada cardiorespiratòria. Martí va ser l’any 2011 un dels principals impulsors i fundadors del partit, valedor del projecte polític taronja des del compromís amb el país, amb els valors cívics i democràtics, i des d’una profunda vocació de servei públic. 

El mateix any de la creació de Demòcrates, Martí va esdevenir cap de Govern d’Andorra, càrrec que va ostentar durant dues legislatures consecutives (2011-2015 i 2015-2019). Actualment, s’havia retirat de la primera línia política, tot i que fa poques setmanes s’havia incorporat com a observador dins la delegació negociadora per l’acord d’associació amb la Unió Europea, fruit del pacte d’Estat signat el 12 d’octubre.

El partit destaca el seu compromís amb el país i amb els valors democràtics i cívics, així com la seva vocació de servei públic 

Arquitecte de vocació, la seva implicació en la vida política d’Andorra va començar el 1994. Abans de convertir-se en cap de Govern va ser conseller general i cònsol major d’Escaldes-Engordany.

Martí és, per tant, un referent de la història política del país, que s’estimava profundament Andorra, molt especialment la seva parròquia, Escaldes-Engordany. Tal com ha ressaltat el Secretari General de Demòcrates, Vicenç Mateu, “va ser el motor de molts canvis i peça clau en l’evolució d’Andorra“. Mateu, que ha definit a Martí com una persona “propera” i un “molt bon amic“, ha lamentat que hagi “marxat massa d’hora per poder-li reconèixer tota la seva tasca, però el pas del temps farà que siguem conscients de les grans aportacions que va fer pel país“.

Mateu ha volgut donar, en nom de tots els militants i simpatitzants de Demòcrates, el més profund condol a la família i persones més properes a Martí, així com tot l’escalf en aquests moments difícils. 

Etiquetes: Notícies, Partit

Articles relacionats

Sense resultats
Àlex Gaspà i Mònica Armengol s’integren a la llista d’ACO+DA per a les Eleccions Comunals
DA, present a les set parròquies i amb el repte d’ampliar el seu domini a tots els comuns