Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

El Grup Parlamentari Demòcrata copsa les inquietuds i demandes del sector turístic

El Grup Parlamentari Demòcrata, concretament els consellers generals membres de la Comissió Legislativa d’Economia Meritxell López (presidenta), David Montané, Berna Coma i Pere Marsenyach, han mantingut aquest dimarts al matí tres reunions amb associacions representatives del sector turístic del país. La primera ha estat amb la Unió Hotelera, li ha seguit una trobada amb l’associació de professionals túristics Skal Club i, finalment, amb l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT).

La situació global per la que passa el sector és bona en línies generals, tal com s’ha pogut constatar a les reunions, i la temporada d’estiu actual està sent positiva. Així ho han exposat el president de la UHA Jordi París. el president de l’Skal Club Raymond Juan i el president de l’AEAT, Àlex Ruiz. Però també han posat sobre la taula les seves inquietuds,  demandes i noves necessitats sorgides precisament d’aquesta tendència positiva. Les dificultats per contractar mà d’obra, la necessitat de revisar punts concrets del sistema de quotes, d’apostar per un turisme de més qualitat, la importància de millorar les dades estadístiques sobre el sector i l’avaluació de la taxa turística (un any després de la seva aplicació) són aspectes compartits per les tres associacions.

En el cas de la Unió Hotelera, també han exposat el neguit per l’increment dels costos de funcionament causats per la inflació, que no ho fa al mateix ritme que els preus de les estades. En paral·lel, han defensat la importància de seguir apostant per la desestacionalització i pel turisme sostenible.

Pel que fa a Skal Club, han demanat pel retorn de la taxa turística i la seva traçabilitat, han celebrat la mesura de poder allargar el permís dels temporers entre la temporada d’hivern i la d’estiu i també han ressaltat la necessitat d’oferir més formacions als  treballadors del sector.

Finalment l’AEAT també ha demanat que Estadística elabori dades més concretes sobre els allotjaments turístics per poder determinar de manera més fidedigna el seu impacte econòmic en el sector. Durant la reunió també s’ha parlat de la moratòria de dos anys als allotjaments turístics.

Aquestes reunions s’emmarquen en la ronda de trobades que el Grup Parlamentari Demòcrata ha iniciat, només començar la legislatura, amb associacions, col·lectius, entitats i altres organismes representatius de la societat d’Andorra. Per tal de copsar de primera mà les seves necessitats i escoltar les seves demandes. L’objectiu, a banda de potenciar l’escolta activa dels qui fan de corretja de transmissió de la població, és  elevar la qualitat de la tasca legislativa del Grup Parlamentari, perquè sigui el més representativa possible i s’adapti millor a les necessitats tant del teixit econòmic com de la població en general d’Andorra.

n

 

 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Sandra Tomàs, presidenta del Comitè parroquial de Demòcrates d’Escaldes-Engordany
Superar barreres en l’àmbit de la discapacitat