Notícies

El grup parlamentari Demòcrata celebra l’oportunitat de tramitar una Llei òmnibus de mesures per fomentar l’habitatge de lloguer per tal de començar a revertir la situació actual amb celeritat

15/03/2018 El Grup Parlamentari de Demòcrata considera que la Llei òmnibus de mesures per fomentar l’habitatge de lloguer anunciada aquest dijous pel ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en seu parlamentària recull un conjunt d’accions concretes i efectives que contribuiran a millorar de forma substancial la situació vigent, marcada per la falta d’oferta. Entre les mesures més destacades, s’hi compta la creació d’una taxa per gravar pisos buits així com el fraccionament del pagament de la cessió urbanística o la flexibilització dels criteris per a la rehabilitació d’habitatges, totes elles, propostes consensuades prèviament amb els comuns.

Des de la majoria entenem que aquesta iniciativa legislativa compleix abastament el compromís anunciat durant la sessió de debat del Pressupost fins allà on el diàleg i el consens dels actors afectats ho ha permès. Creiem que és una necessitat inajornable posar en marxa accions que permetin revertir la situació actual.

El debat sobre el sector de l’habitatge ha estat un dels eixos que ha centrat el debat de la primera sessió de control a l’acció política del Govern d’aquest 2018, durant la qual també han tingut un pes substancial qüestions vinculades a l’àmbit sanitari, els resultats de la inversió estrangera que ha facilitat l’obertura econòmica, l’afectació que tindrà la futura Llei de la Funció Pública sobre els comuns i l’homologació dels títols universitaris de Batxelor.

 

En matèria de salut, el ministre Carles Àlvarez, ha donat compte del treball que s’està portant a terme per normalitzar la plantilla del servei d’urgències del l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i ha assegurat que la resolució de les tensions viscudes en els darrers mesos passen per la contractació de més personal i per canvis en la planificació del servei. L’oposició també ha demanat sobre l’eventual instal·lació de l’Institut Baselga, a la qual ha donat resposta el cap de Govern bo i assegurant que, malgrat que el país no tanca les portes al projecte, la prioritat és la posada en marxa d’una unitat de radioteràpia pròpia a l’hospital. D’altra banda, el ministre Carles Àlvarez ha explicat que el Govern està treballant en la incorporació d’un nou especialista al servei de neurologia però ha posat de manifest les dificultats per aconseguir professionals que hi estiguin interessats.

Una altra de les qüestions abordades durant la sessió, ha estat quines seran les mesures que el Govern adoptarà del conjunt de recomanacions que contempla el darrer estudi actuarial de la CASS, amb la finalitat de garantir la viabilitat del fons de reserva de jubilació. En la línia de la resposta facilitada pel ministre de Finances, Jordi Cinca, el grup parlamentari Demòcrata considera que l’adopció de les mateixes s’ha de fer en el marc d’un debat previ amb tots els grups, tal com el Govern ha plantejat des del principi.

En relació a l’afectació que la futura Llei de la Funció Pública tindrà sobre els comuns, la ministra Eva Descarrega, ha defensat l’autonomia d’aquesta a regular aquells aspectes que ja recollia la llei vigent i ha reiterat la valentia de l’Executiu a l’hora d’abordar una reforma que millora les condicions dels funcionaris en el marc d’una administració sostenible. Descarrega també ha defensat la legalitat de l’adjudicació directa del maquinari d’IBM reiterant que es tractava de l’única modalitat possible donada la tipologia d’exclusivitat del contracte.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates per Andorra valora el bon desenvolupament de les jornades de vaga i el compliment dels serveis mínims sense cap incidència
Entrevista del secretari general de DA al Diari d’Andorra: “El 70% de funcionaris que no va fer vaga deu voler dir alguna cosa”