Articles d'opinióSandra Codina

Trobades que enriqueixen la nostra tasca legislativa

Un dels aspectes positius de ser un país petit, i que hem de valorar, és que la distància entre les institucions i el ciutadà és curta i accessible. Els consellers generals, cònsols, ministres i fins i tot el cap de Govern, són més fàcils de contactar a Andorra que a bona part dels països del món. Si, a més, aquests ciutadans compten amb un bon teixit d’associacions, entitats socials, ONG, col·legis, sindicats i d’altres col·lectius que els representin, la comunicació amb les institucions esdevé fluïda i bidireccional. Fet que enriqueix la nostra democràcia i el treball per garantir un progrés de país social i transversal.

Conscients d’aquest fet, tan bon punt vam arribar al Consell General –la primavera del 2019–, el Grup Parlamentari Demòcrata vam iniciar una ronda de trobades amb associacions, entitats i d’altres col·lectius que són la veu de la nostra població, des de caires tan diversos com el social, el de la salut, l’econòmic, el solidari, el cultural o l’esportiu. Des de llavors ja no hem parat, i cada reunió mantinguda ens ha permès corroborar la importància de tots aquests col·lectius. Per una banda, per com exerceixen d’enllaç amb els neguits, problemes i demandes de la ciutadania. Per altra, per l’activitat diària que realitzen, molt sovint de manera desinteressada, oferint la seva ajuda, suport i coneixements.

Durant aquests dos anys i mig ens hem reunit amb totes les associacions i entitats que ens han respost a la petició, de la més gran a la més petita, perquè per a nosaltres totes estan al mateix nivell d’importància. Les hem escoltat, ens han permès veure les coses des de diferents perspectives, també ens han permès conèixer casos durs i colpidors, que ens han mogut a actuar. Tot plegat, ha enriquit la nostra tasca legislativa. Fent balanç, tenim clar que aquestes trobades són molt beneficioses per al nostre grup parlamentari: no són una, ni dos, sinó més, les lleis on hi hem sumat les apreciacions sorgides de les demandes i propostes recollides. I garantim que ho seguirem fent fins al final de la legislatura.

És d’aquest contacte estret, d’aquesta connexió, que en sorgeixen els millors textos legislatius per al nostre país. Perquè queda reforçada la triple aliança entre els ciutadans, els representants públics i els poders polítics.

És d’aquest contacte estret, d’aquesta connexió, que en sorgeixen els millors textos legislatius per al nostre país

Aquesta tardor hem iniciat la tercera ronda de reunions, i des de mitjan 2019 ja sumem un centenar de trobades. Amb algunes entitats i col·lectius hem repetit més d’una vegada, perquè les seves demandes, també les nostres peticions cap a ells, han anat variant o modelant-se. Amb d’altres, ens hem vist per primera vegada aquestes darreres setmanes.

Al Grup Parlamentari Demòcrata estem oberts a tothom. Tenim les portes obertes, siguin quines siguin les preocupacions o peticions, sigui quina sigui la ideologia o interessos, compartits amb nosaltres o no.

Perquè al final, el que volem és palpar el pluralisme de la societat, un dels trets identitaris del nostre país. A més, els consellers i conselleres al final som servidors públics, ens van escollir per un motiu, que és el d’escoltar la ciutadania, tenir-la en compte i treballar perquè tingui el millor present i futur possible. I això no seria possible sense les associacions, entitats, col·legis i altres col·lectius que la representen.

 

Artcle de la copnsellera general Demòcrata, Sandra Codina, publicat a El Periòdic d’Andorra el 20 de novembre del 2021. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Sandra Codina

Articles relacionats

La nostra COP26
Què n’espereu dels polítics?