NotíciesOposició Escaldes-Engordany

A favor del reglament per incentivar el lloguer assequible perquè “suma” al que està fent Govern

Els consellers Demòcrates + Independents al Comú d’Escaldes-Engordany han votat favorablement, aquest dilluns a la tarda en sessió de Consell de Comú, del nou Reglament per a l’aplicació de la bonificació sobre l’impost de la construcció per a noves edificacions o per a l’ampliació de les ja existents que es destinin a lloguer a preu assequible. “Amb la situació actual, en què l’habitatge és la principal preocupació de la ciutadania, pensem que aquest reglament és una acció que suma a tot el que està treballant i implementant el Govern per oferir accés a l’habitatge a tothom”, ha manifestat la consellera Anna Garcia. 

Aquest reglament comunal estableix una fórmula (partint del salari mínim i dels ingressos màxims que una família pot dedicar al lloguer), per calcular el lloguer assequible, i que s’ha establert en els 11,35 euros el metre quadrat. Només per sota d’aquest import, els propietaris es podran beneficiar d’una bonificació del 70% de l’impost de construcció. Malgrat mostrar-s’hi favorable, el conseller Gabriel Guerrero ha posat en dubte que el reglament permeti incentivar el mercat de lloguer assequible: “No sabem l’impacte que tindrà, no sabem si és un brindis al sol o tindrà un efecte positiu“, ha manifestat.

Els consellers celebren la mesura, però dubten de l’impacte i temen que acabi sent un brindis al sol

També en la sessió del Consell de Comú, els consellers han votat a favor de l’adquisició d’un terreny de 97 metres quadrats al camí de la Plana, per un import de 51.000 euros. Garcia ha explicat que és una parcel·la a tocar de la Borda Gabriel, al carrer de l’Obac i que, per tant, “crearà un espai que ajudarà a dinamitzar la zona“, tot recordant que una de les prioritats de DA+I -tal com consta al programa electoral- és “treballar per dinamitzar els barris de la parròquia“. 

Finalment, i pel que fa al punt de l’ordre del dia per validar un suplement de crèdit de 42.000 euros per condicionar la nova oficina de Turisme comunal, Garcia ha aprofitat per recordar la importància de buscar, al més aviat possible, un emplaçament definitiu per a l’oficina, respectant l’essència de l’emblemàtica caseta de Turisme que hi havia a la plaça Santa Anna, de l’arquitecte Enric Llimona. 

 

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Espot: “Si volem viure de manera pròspera i cohesionada, hem de fer un esforç de corresponsabilitat en pro de l’interès general”
Proposició de llei per revaloritzar les pensions dels no residents d’acord amb l’IPC europeu