Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Berna Coma participa a la Sessió plenària d’estiu de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa

1 comentari

La consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Berna Coma, s’ha desplaçat aquesta setmana a Estrasburg a la Sessió plenària d’estiu de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), centrada en les Conseqüències polítiques de l’agressió de Rússia contra Ucraïna, la participació dels atletes de Rússia i Bielorússia als Jocs Olímpics de París 2024, i l’accés lliure i segur pel corredor de Lachin. La consellera Demòcrata ha assistit als diferents debats que han tingut lloc a l’hemicicle del Consell d’Europa, als treballs de les comissions a les quals forma part i també a diversos actes institucionals, com el minut de silenci per les víctimes de la recent tragèdia del naufragi d’un vaixell d’immigrants davant les costes de Grècia. 

Dimarts al matí, Coma va intervenir a la Comissió de qüestions jurídiques i drets de l’home, per presentar els tres candidats seleccionats per Andorra -previ a un procés nacional de selecció- per formar part del Comitè europeu per la prevenció de la tortura i de les penes o tractes inhumans o dregradants (CPT). Una petició que va ser acceptada per la Comissió europea. La consellera també ha participat a la Comissió d’Afers Socials, Salut i Desenvolupament Sostenible, i a la de Migrants i Refugiats. Així mateix, ha pres part en la presentació d’esmenes al Projecte de resolució per reduir la bretxa digital i promoure la igualtat d’accés digital. 

Coma ha assistit als diferents debats que han tingut lloc a l’hemicicle, als treballs de les comissions a les quals forma part i també a diversos actes institucionals

Durant la seva estada a Estrasburg, Coma ha mantingut trobades amb la Secretària General del Consell d’Europa, Marija Pejčinović, i amb la Secretària General de l’APCE, Despina Chatzivassiliou. Les reunions han servit per presentar la nova delegació andorrana al Consell d’Europa, constituïda coincidint amb l’inici d’aquesta IX Legislatura i aprovada a la darrera sessió del Consell General.  La consellera Demòcrata és la cap de la delegació. També en són membres Cerni Escalé de Concòrdia, i Susanna Vela del Grup Socialdemòcrata, els quals també han participat en la Sessió d’estiu de l’APCE. 

 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates renovarà els càrrecs de l’Executiva al Congrés Ordinari de la tardor
Jordana i Martisella es reuneixen amb el Copríncep Joan-Enric Vives al Palau Episcopal