GovernGrup Parlamentari DemòcrataNotíciesSense categoria

Celebrem Meritxell, en el 150è aniversari de la proclamació de la Mare de Déu com a patrona d’Andorra

El Santuari de Meritxell ha estat de nou l’escenari dels actes principals pel 8 de setembre, Dia de Meritxell i festa nacional a Andorra. A més, aquest any ho ha estat de manera més intensa, perquè s’ha recuperat la sala tradicional del Consell General de l’interior de la Basílica, per oferir el tradicional discurs a càrrec del Síndic General, Carles Ensenyat. Així mateix, aquest 2023 és especialment significativa la festivitat principal del país, tenint en compte que s’ha commemorat el 150è aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Meritxell com a patrona de les Valls d’Andorra, per part del Consell General.

També per aquest motiu, aquest any l’eucaristia solemne ha estat presidida pel Secretari d’Estat de la Santa Seu, el Cardenal Pietro Parolin, de visita oficial al Principat, i concelebrada pel Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives. Han estat molts els andorrans i andorranes que s’han congregat, com és tradicional, al Santuari, durant la celebració de l’eucaristia però també al llarg de tota aquesta jornada del 8 de setembre.

En el seu discurs, Ensenyat ha expressat als presents a la sala, membres de l’Executiu i del Consell General, que “hem de ser capaços de bastir consensos al tomb de qüestions tan rellevants com els drets dels ciutadans, la protecció del nostre entorn, les pensions, l’habitatge, la transició energètica i les relacions amb la UE“. “Qüestions que definiran el nostre present i futur, així com el de les noves generacions“.

En acabar, president del Grup Parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana, ha compartit aquest posicionament i s’ha compromès a treballar perquè així sigui. Del discurs, ha valorat el missatge exposat per Ensenyat sobre que cal “preservar el nostre passat i arrels per saber d’on venim i cap a on volem anar“. També ha reforçat el missatge que cal “mantenir l’estructura institucional d’Andorra, el Coprincipat, i tot allò que ha forjat la nostra identitat com a país”.

Ensenyat: hem de ser capaços de bastir consensos al tomb de qüestions tan rellevants com els drets dels ciutadans, la protecció del nostre entorn, les pensions, l’habitatge, la transició energètica i les relacions amb la UE”

L’estructura del Coprincipat també ha estat elogiada per Parolin i Espot, en roda de premsa posterior a l’eucaristia. Ambdós han valorat la solidesa del Coprincipat, i també han refermat les bones relacions entre el Vaticà i Andorra. En la qüestió de despenalització de l’avortament Parolin ha declarat que és complex i delicat i que s’ha d’afrontar amb diàleg constant i molta discreció. Ha confiat que es trobarà una solució satisfactòria per a totes les parts.

           

La jornada matinal de Meritxell ha finalitzat amb la tradicional ballada de sardanes, i on s’ha pogut veure a nombrosos membres Demòcrates participant-hi.

Etiquetes: Govern, Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies, Sense categoria

Articles relacionats

Aprovada la suspensió temporal de la inversió estrangera en immobles
Xavier Espot revalida el càrrec de President de DA i Vicenç Mateu serà el Secretari General