NotíciesPartit

Xavier Espot revalida el càrrec de President de DA i Vicenç Mateu serà el Secretari General

 Demòcrates ha celebrat aquest dimecres al vespre el seu 8è Congrés Ordinari, obert a totes les afiliades i afiliats. El Congrés ha servit per validar, de manera unànime, la candidatura presentada per liderar el Comitè Executiu els propers anys. Aquesta estarà formada per Xavier Espot, que repeteix com a President del partit. L’acompanyaran Vicenç Mateu com a Secretari General, Sandra Codina i David Astrié com a vicepresidents, Ester Vilarrubla en el càrrec de Secretària d’Organització, Manel Amorim serà Secretari de Comunicació, Isaac Galobardes Secretari de Relacions Internacionals i Meritxell López, Tresorera.

Tal com ha remarcat Espot a la seva intervenció després de revalidar el càrrec, davant de més de 120 afiliats que han assistit al Congrés, “compto amb un equip excepcional”, persones que “han demostrat la seva vàlua” i el seu “compromís amb el partit”. També ha tingut unes paraules d’agraïment per la tasca feta per l’anterior Comitè Executiu els darrers quatre anys: Jaume Serra com a Secretari General, Roser Suñé i Conxita Marsol com a vicepresidentes, Rosalina Areny com a Secretària d’Organització, Jordi Ribes com a Secretari de Comunicació, Nino Marot com a Secretari de Relacions Internacionals, Daniel Mandicó com a Tresorer i Marc Jové com a Secretari de Participació. 

Sandra Codina i David Astrié s’integren al Comitè Executiu com a vicepresidents, i Ester Vilarrubla serà secretària d’Organització, tal com ha validat el partit

El President de DA ha refermat que el partit segueix sent “el pal de paller de la política andorrana” i també ha garantit “treball incansable”, amb l’objectiu “seguir liderant el país els propers anys”. També treball per mantenir “el domini taronja als comuns”, amb la vista posada a les eleccions del 17 de desembre. Espot ha citat “reptes” de futur que cal afrontar com l’accés a l’habitatge, el creixement equilibrat, la sostenibilitat del sistema de pensions, la lluita contra el canvi climàtic, la inversió estrangera de valor afegit o tancar el millor acord d’associació amb la Unió Europea pels interessos d’Andorra. També ha demanat “no caure en l’autocomplaença” malgrat la posició de lideratge del partit, perquè té la responsabilitat de treballar per “una Andorra pròspera i de progrés, de cohesió social i d’oportunitats, de futur i orgullosa de les seves arrels”. 

El ja exsecretari General Jaume Serra, en la seva darrera intervenció ha fet balanç dels darrers quatre anys, destacant l’elevada activitat del partit i, especialment, com es va saber readaptar davant el context de pandèmia, amb l’activació de comissions específiques sobre aspectes del pla d’acció H23. “Podem estar orgullosos d’haver contribuït a aprofundir en el treball fet tant pel Govern com pel Grup Parlamentari Demòcrata”, ha manifestat. També ha volgut subratllar l’aprovació del nou document de principis de partit, ara farà un any, “per posar al dia la missió, visió i valors polítics de DA”. Serra ha volgut adreçar les seves darreres paraules a les afiliades i afiliats, “els qui realment són el puntal del nostre partit, els qui permeten que Demòcrates avanci i sigui el partit de referència a Andorra”.

 

També s’ha referit a aquesta posició de Demòcrates com a principal partit d’Andorra el nou Secretari General, Vicenç Mateu. “Ser-ho ens esperona a treballar més i amb intensitat per afrontar els reptes complicats que tenim per endavant“, ha plantejat. En aquest sentit, Mateu ha garantit “compromís amb el país” per part del nou equip del Comitè Executiu.

Etiquetes: Notícies, Partit

Articles relacionats

Celebrem Meritxell, en el 150è aniversari de la proclamació de la Mare de Déu com a patrona d’Andorra
Aleix: “És lamentable la poca consideració de la majoria en temes de tanta importància”