Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Constituït el Grup Parlamentari Demòcrata

La primera Junta de presidents de la IX Legislatura constitucional, que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda, ha validat la creació dels grups parlamentaris que configuraran el Consell General els propers quatre anys. Així, ha quedat constituït el Grup Parlamentari Demòcrata, el més nombrós dels cinc, en nombre de conselleres i consellers generals,  que conformen l’arc parlamentari. L’encapçalaran, tal com ja s’havia fet públic, el canillenc Jordi Jordana (president) i l’encampadana Maria Martisella (presidenta suplent).

La constitució del Grup Demòcrata ha comportat també la presentació i validació del  reglament intern, que regularà el seu funcionament així com els drets i deures dels consellers i conselleres generals que en formen part.

Precisament Jordana i Martisella han mantingut aquest mateix  dijous una reunió amb el Síndic i la Subsíndica General, Carles Ensenyat i Sandra Codina, introductòria i per començar a tractar temes de logística i de treball vinculats al treball parlamentari.

A la Junta de presidents també s’ha validat que el debat d’investidura dels candidats a cap de Govern tindrà lloc el proper dimarts i dimecres, 9 i 10 de maig. El primer dia intervindran els dos candidats a cap de Govern, el Demòcrata Xavier Espot i Cerni Escalé, de Concòrdia. El segon dia serà el torn de les intervencions dels presidents dels grups parlamentaris.

El 15 de maig a Casa de la Vall tindrà lloc el jurament del cap de Govern.

 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Sense resultats
Tret de sortida de la IX legislatura amb l’elecció de Carles Enseñat com a Síndic General
Espot es compromet a governar amb transparència, mà estesa i a cercar consensos en benefici del país