Notícies

Demòcrates culmina la llei per a la reforma de la Funció Pública

17/1/2019 La majoria de Demòcrates per Andorra ha fet realitat la reforma de la Funció Pública que s’ha debatut durant la sessió matinal del Consell General que ha arrencat aquest dijous. En el decurs del debat, el grup parlamentari Demòcrata ha reiterat els objectius de la nova llei, que ha tingut una tramitació parlamentària de 8 mesos.

El text, fruit de la reforma en profunditat de la llei de l’any 2000,  estableix mecanismes i recursos per reforçar una administració pública competent i adaptada a la nostra realitat amb capacitat de donar resposta a les necessitats dels ciutadans i de la societat amb la màxima qualitat, emfatitzant la vàlua, les competències i el rigor dels professionals públics. Tal com ha indicat el conseller general, Marc Ballestà, s’ha donat llum verda a una llei ‘que impulsa un model d’administració pública organitzada, professional, moderna i sostenible’.

En aquest sentit, el grup parlamentari Demòcrata considera cabdal l’aplicació del nou model retributiu que  considerem més just en tant que té en compte, a més de l’antiguitat, la progressió professional, la formació i el desenvolupament de la seva feina. Reduir un canvi de model retributiu al debat de triennis i quinquennis és, segons ha assegurat Marc Ballestà, ‘no explicar la realitat d’una llei que assenta un sistema que valora la feina del professional de l’administració pública, que valora la formació que realitza, que valora les competències que assoleix i que valora la qualitat de la feina que desenvolupa’.

Després d’un llarg procés de treball en comissió, la majoria demòcrata al Consell ha avalat una reforma que facilita un model d’Administració pública més capacitada, que es caracteritzarà per l’excel·lència, l’obertura, l’adaptabilitat, la participació, la flexibilitat, la diversitat i la capacitat de resposta amb més eficiència.

En aquesta línia s’ha manifestat la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega,  que ha demanat una oportunitat per al desplegament d’una llei que permetrà fer front als reptes i projectes de l’administració gracies al desplegament de noves eines tecnològiques junt amb el talent, expertesa i habilitat dels seus treballadors.

La ministra ha destacat que la nova llei és fruit de les mancances i possibilitats de millora de la norma vigent constatats durant els seus 18 anys d’aplicació que també incorporen moltes de les demandes reiterades pel personal de l’Administració als diferents Governs. Per a Eva Descarrega, es tracten, totes elles, de millores necessàries per avançar cap a una administració més transparent, eficient, àgil, professional, capacitada, compromesa i orientada a resultats.

 

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

L’executiva de DA reuneix els càrrecs electes per definir els eixos de la cursa electoral de cara al pròxim 7 d’abril
Aprovada la llei per començar el desplegament de les mesures destinades a millorar el mercat de l’habitatge de lloguer