Notícies

Aprovada la llei per començar el desplegament de les mesures destinades a millorar el mercat de l’habitatge de lloguer

1 comentari

17/1/2019 El Consell General ha donat llum verda al paquet de mesures encaminades a revertir l’encariment dels habitatges de lloguer recollides al Projecte de llei de mesures urgents que ha elaborat el Govern per fer front a la casuística actual que genera l’escassa oferta d’habitatge de lloguer i el conseqüent encariment dels arrendaments que això provoca. Durant la sessió d’aquest dijous també s’ha aprovat la llei que permetrà a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell esdevenir una fundació privada, deixant enrere l’estatus jurídic d’associació amb el qual va néixer, ara fa 50 anys.

En relació a la Llei de mesures urgents, els Demòcrates reiteren que permetrà afrontar adequadament els inconvenients socials que aquesta situació està creant i té la voluntat, tal com ha expressat el conseller general, Carles Jordana, ‘de fomentar l’increment a curt, mitjà i llarg termini, del nombre de pisos disponibles al mercat de lloguer d’habitatges’ i evitar així l’increment de les rendes més enllà d’allò que és raonable.

Tal com ha recordat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, les mesures contingudes al text aprovat permetran flexibilitzar les condicions legals aplicables als contractes d’arrendament de finques urbanes i de locals per a negocis; incentivar i afavorir el creixement del mercat d’habitatges nous o rehabilitats destinats al lloguer com a residència habitual i permanent i fomentar l’arrendament d’habitatges d’ús residencial ja existents que no es troben al mercat. En aquesta línia, des del grup parlamentari Demòcrata s’ha reiterat que la solució efectiva a la problemàtica actual implica fomentar l’habitatge residencial de lloguer.

Un altre dels textos als quals s’ha donat curs aquest dijous ha estat l’aprovació de la llei que permetrà que l’antiga associació a l’entorn de la qual es va fundar l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell esdevingui Fundació i, amb aquest nou règim, tal com ha afirmat el conseller general Carles Enseñat  ‘asseguri, refermi i millori l’educació d’una part dels alumnes del nostre país’.

Enseñat ha explicat que, tant l’evolució experimentada per la mateixa associació, com l’evolució de l’entorn normatiu del Principat d’Andorra, han fet evident la necessitat d’esdevenir Fundació ‘per tal que es pugui adaptar millor a la realitat actual i pugui tenir l’estructura idònia per prestar els serveis que té encomanats de la millor forma possible’.

Durant la segona part de la sessió també s’ha donat el vist-i-plau a la presa en consideració de la Proposició de llei d’actius digitals que ha de permetre la regulació i la creació d’un nou sector d’activitat que s’alinea amb el procés transformador i aperturista que ha experimentat Andorra durant els darrers anys.

 

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates culmina la llei per a la reforma de la Funció Pública
Millores socials i laborals aprovades amb el suport de la majoria demòcrata