Eleccions 2019Xavier Espot

Demòcrates guanya les eleccions nacionals amb el 35,13% dels vots i assumeix la responsabilitat d’arribar a consensos per formar govern

El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, ha mostrat aquesta nit la seva satisfacció per la victòria de la formació a les eleccions al Consell General amb 6.248 vots a la llista nacional, cosa que representa un 35,13% del total dels vots emesos i l’obtenció d’11 consellers generals a l’hemicicle. La participació ha estat del 68,33%.

Espot ha afirmat que Demòcrates+Independents serà la força ‘clau’ per a la formació d’una nova majoria parlamentària i és per aquest motiu que ha destacat que ‘des d’avui assumim un gran sentit de responsabilitat’ per establir contactes amb la resta de formacions ‘i teixir els consensos oportuns perquè es pugui formar una majoria sòlida per encarar els reptes de futur del país i per configurar un govern’.

Espot ha felicitat totes les candidates i candidats de les llistes nacional i parroquials, militants i simpatitzants ‘que han anat a veure fins a l’últim elector i que han format un equip formidable de gent’. Demòcrates+Independents s’ha imposat a tres parròquies.A la circumscripció de Canillo, Demòcrates+Independents ha guanyat amb 444 vots (66,27%) mentre que a Encamp, Units per al Progrés (UP)+Demòcrates ha obtingut 1.066 vots (44,62%), i a Ordino, Acció Comunal d’Ordino (ACO) +Demòcrates s’ha imposat amb 577 vots (44,59%).

Xavier Espot també ha tingut paraules d’agraïment per les candidatures d’Andorra la Vella, d’Escaldes-Engordany i de Sant Julià de Lòria, que per escassos vots no han pogut obtenir la representació al Consell General. El cap de llista de Demòcrates ha felicitat la resta de formacions polítiques que han concorregut als comicis.

 

Etiquetes: Eleccions 2019, Xavier Espot

Articles relacionats

Xavier Espot esdevé el president de la renovada executiva de Demòcrates