Notícies

Demòcrates, partidari d’avançar en els debats actuals i defensar les especificitats en el vídeo #SíSí de la Constitució

12/03/2019 Demòcrates ha presentat avui el vídeo #SíSí per commemorar els 26 anys de la Constitució, que té com a fil conductor temes sobre els quals girarà la pròxima campanya electoral. El cap de la llista nacional, Xavier Espot, ha explicat que preservar les especificitats d’Andorra és ‘compatible’ amb el fet d’avançar en els debats actuals com ara l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), l’exclusivitat de la nacionalitat i el reconeixement dels drets de les dones.

El candidat a cap de Govern dels Demòcrates, que ha estat acompanyat per les candidates número 2 i 4 a la llista nacional, Roser Suñé i Ester Molné, ha afirmat que és garant de ‘posicions centristes, equilibrades i moderades’ que no obliguin a fer renúncies que puguin ser ‘doloroses’ i de les quals ‘ens podríem penedir un cop s’implementin’. Al mateix temps ha expressat que tampoc es poden adoptar posicionaments ‘des de l’immobilisme com a excusa per no avançar’.

Ester Molné ha afirmat que Andorra pot arribar a un acord d’associació amb la UE sense renunciar a la seva sobirania i ha fet un balanç positiu de l’acord adoptat en matèria de lliure circulació de mercaderies que ‘permetrà el sector de la indústria del tabac i el nostre sector ramader i agrícola d’adaptar-se i preservar el seu futur’. Molné ha expressat que Demòcrates també ha manifestat que la prioritat és aconseguir que Andorra mantingui una política pròpia d’immigració.

Xavier Espot ha afegit que culminar un acord amb les institucions comunitàries també obrirà la porta perquè els ciutadans andorrans obtinguin ‘més facilitats’ dins de la UE per estudiar i treballar i que per tant, ‘no tindrà sentit que haguem d’obtenir una altra nacionalitat’. Per la seva banda, Roser Suñé també ha explicat que Andorra pot seguir avançant en el reconeixement dels drets de les dones a través de ‘l’assistència integral’ per a la interrupció voluntària de l’embaràs sense que això impliqui posar en risc el Coprincipat i el sistema institucional.

El vídeo per commemorar els 26 anys de la Constitució compta amb la presència de Xavier Espot i de l’exconseller general Miquel Aleix, que va formar part del procés Constituent, i d’Alexia Gallego, suplent número tres a les llistes d’Ordino i la candidata més jove dels Demòcrates


Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates consolidarà i potenciarà Andorra com a seu d’esdeveniments esportius internacionals
Demòcrates es reuneix amb el Partit Socialdemòcrata i els Liberals per valorar l’escenari postelectoral