Notícies

Demòcrates per Andorra inicia aquest abril la roda de contactes amb les parròquies

04/04/2018 L’executiva de Demòcrates per Andorra ha aprovat avui el calendari inicial per a la ronda de visites als diferents comitès parroquials que arrencarà aquest mes d’abril amb l’objectiu de recollir les aportacions del territori per tal de plantejar les línies estratègiques del programa electoral. Obriran el programa de trobades els comitès parroquials d’Escaldes-Engordany i de Sant Julià de Lòria, amb trobades previstes els dies 9 i 16 d’abril, respectivament.

L’objectiu és poder completar un primer contacte amb els militants i simpatitzants de totes les parròquies durant aquesta primavera, per tal d’assentar els eixos inicials de les aportacions rebudes a la tasca de definició del programa que desenvoluparà, en paral·lel, la comissió electoral del partit, en la qual ja s’està treballant.

Un dels punts destacats de l’ordre del dia ha estat l’exposició de la relació de mesures aportades per la Comissió d’Economia del partit per tal de  millorar la situació de l’habitatge de lloguer. Els membres de la comissió han formulat propostes que tenen l’objectiu de reforçar i complementar les que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va plantejar al Consell General i que va explicar posteriorment en el marc de la darrera sessió monogràfica per a afiliats i simpatitzants de DA.

L’executiva també ha fet el punt de l’activitat institucional de la mà dels representants dels comuns, el Govern i el Consell General.

En relació a l’actualitat política, també s’ha fet una valoració positiva de la sentència feta pública pel Jutjat de primera instància número 20 de Barcelona en relació al procés judicial obert pel ministre de Finances, Jordi Cinca contra Jordi Samarra, a qui la primera instància condemna per un delicte d’intromissió il·legítima a l’honor de Cinca.

El contingut de la sentència obliga a Samarra a reproduir públicament la part condemnatòria, fet que des de Demòcrates es considera important per tal de poder contrarestar les falses acusacions vessades sobre l’honorabilitat de la seva persona. Des de Demòcrates volem recordar que ja hi ha fins a cinc autes desestimant totes les querelles que ha interposat el Sr. Samarra i el fet que ara l’hagin condemnat per intromissió il·legítima a l’honor deixa clar el cúmul de mentides que s’han explicat a l’entorn d’aquest afer.

Des de l’executiva s’ha reiterat, com ja va fer en el moment que va presentar la querella, el ple suport a Jordi Cinca, i s’ha reconegut una trajectòria professional i sobretot política impecables així com la indubtable vocació de servei al país i a la societat a través de la seva activitat. El servei i compromís amb el país no deixen marge de dubte sobre la seva honorabilitat.

Des de Demòcrates creiem que és necessari posar en valor el paper clau que ha desenvolupat, d’una banda, com a impulsor dels canvis estructurals que han conduït Andorra cap al camí de la transparència i de l’homologació i el reconeixement. de l’altra, al seu rol d’ideòleg de la transformació financera imprescindible per a la necessària obertura econòmica que el país ha estat implementant els darrers anys.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El grup parlamentari Demòcrata dona suport a la modificació de la Llei de mercaderies sensibles per fer-la més efectiva i adaptada al context actual
Entrevista al conseller general del GPD al Diari d’Andorra: “No sóc favorable a carregar-nos el coprincipat per l’avortament”