Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Donem suport a la candidatura d’Andorra als Campionats del Món 2027

Les ministres Sílvia Riva i Verònica Canalsacompanyades del cònsol de Canillo Francesc Camp i del director general d’Ensisa David Hidalgo, han comparegut aquest dijous al Consell General per donar tots els detalls de la candidatura andorrana als Campionats del món d’esquí alpí 2027.  Camp i Hidalgo han estat els encarregats de facilitar tota la informació que han demanat els consellers i conselleres generals de la Comissió legislativa  d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports i de la Comissió Legislativa d’Economia.

Hidalgo ha ressaltat l’alt impacte mediàtic que tindrà l’esdeveniment si finalment la Federació Internacional d’Esquí es decanta per Andorra.  Implicarà almenys 50.000 nits d’hotel (sense comptar aficionats) i un gran retorn econòmic per al país. Ha informat que no implicarà despesa pública ja que aquesta prova esportiva de tant prestigi es cobreix amb recursos privats.  Es plantegen com uns campionats sostenibles mediambientalment i els primers 100% accessibles de la història de la competició.

Aquesta prova esportiva de tant prestigi es cobreix totalment amb recursos privats

El director d’Ensisa ha recordat que aquesta candidatura és la consolidació d’una trajectòria de país que va començar fa 15 anys amb la Copa d’Europa, i que el fet de competir amb tres seus d’alt renom encara dona més prestigi al repte que vol assolir Andorra.

La consellera Demòcrata Sandra Codina ha demanat durant la compareixença per les necessitats pel que fa a nombre de voluntaris i també per la implicació del sector hoteler. Hidalgo ha assegurat que els hotelers de tot el país seran partícips dels Campionats i que els voluntaris seran peça clau perquè la competició sigui possible. Per la seva part, la consellera Berna Coma ha demanat que es duguin a terme campanyes específiques perquè tota la ciutadania s’impliqui en els 15 dies que duraran els campionats. Petició que Hidalgo ha confirmat.

Finalment, la presidenta suplent Mònica Bonell, en nom de tot el Grup Parlamentari Demòcrata, ha felicitat als impulsors de la candidatura pel treball realitzat i perquè, “després d’un any tan complicat per a tothom, heu estat capaços de tornar a generar il·lusió” entre la població d’Andorra. S’ha mostrat convençuda de la capacitat organitzativa i logística del país perquè sigui un èxit.

Recupera la compareixença aquí.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Acord de la coalició i el PS perquè prosperin les millores per garantir el vot a les persones amb discapacitat
Enseñat agraeix la tasca de Canals i defensa que s’ha trobat a les “persones idònies” per a la nova organització ministerial