GovernNotícies

Emissió internacional de 500 milions d’euros

Amb l’objectiu de seguir reforçant la capacitat de resiliència del país i de diversificar el deute, el Govern ha aprovat una emissió internacional de 500 milions d’euros, que es farà efectiva aquest primer semestre de l’any. El ministre de Finances, Eric Jover, acompanyat del secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, han exposat aquest dimarts que la situació “fora del normal” que estem vivint motivada per la pandèmia, obliga a trobar noves fonts de finançament i a “endeutar-nos en l’àmbit d’Estat amb la responsabilitat de donar suport a la societat”.

En aquest sentit, el ministre ha recordat que durant el 2020 s’ha tancat una emissió de deute extraordinària de 125 milions d’euros a un any; pòlisses de crèdit als bancs andorrans per valor de 50 milions d’euros; i el crèdit bancari amb Crédit Agricole de 100 milions d’euros a 18 mesos. Aquí se li ha de sumar l’activació del fons de solidaritat, amb 2,3 milions d’euros gràcies a les aportacions de la ciutadania; el fons de compensació, amb 2,7 milions; i les reserves de les parapúbliques, amb 30 milions. Tot aquest treball es completarà amb l’emissió internacional de 500 milions així com amb d’altres accions també de caràcter internacional ja activades com l’obtenció d’un crèdit de 12 milions del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa, la cooperació amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i la credibilitat que aporta haver entrat al Fons Monetari Internacional. 

No serà una emissió internacional de deute qualsevol, sinó que serà de bons verds, socials i sostenibles

A més, no serà una emissió internacional de deute qualsevol, sinó que “serà de bons verds, socials i sostenibles”, llistada a Luxemburg, tal com fa la pròpia UE, per la seva tipologia, ha informat Jover. L’emissió està prevista a 10 anys, amb una previsió de tipus d’interès inferior a la col·locació nacional.

Etiquetes: Govern, Notícies

Articles relacionats

David Montané: “La llei d’actius digitals permetrà al país ser un referent a nivell internacional”
Els grups de la majoria intensifiquen les reunions amb els seus homòlegs espanyols