Notícies

En marxa el cribratge a la comunitat educativa i alumnes per a una tornada a l’escola segura

El retorn a l’escola està al caure, en un curs marcat per la crisi de la Covid-19 i les mesures de protecció per evitar la propagació del virus. En aquest escenari, el Govern ha planificat una tornada controlada i segura, a partir de la realització d’un cribratge massiu a tot el personal vinculat a educació així com a tots els alumnes del país a partir dels sisanys fins als universitaris. En total unes 12.000 proves entre els treballadors i treballadores (inclosos d’AMPES, menjadors, activitat de transport…) i els alumnes (uns 9.000). Suposa un desplegament logístic molt important i pioner a ulls internacionals.

L’stoplab, del 3 al 12 de setembre, s’ha ubicat a l’aparcament Centre Ciutat d’Andorra la Vella, per fer-se el test TMA i el de seroprevalença. Les primeres jornades s’han desenvolupat sense cap incidència. Els resultats es comuniquen en un termini entre les 24 i les 72 hores.

“La seguretat del personal educatiu i dels alumnes és la nostra prioritat, de forma que el retorn a l’escola es faci amb totes les garanties sanitàries”, ha manifestat el cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, aquest dijous durant la visita que ha fet a l’stoplab per conversar amb els nens i nenes que s’estaven fent les proves, així com amb els seus pares. Ha estat acompanyat dels ministres Joan Martínez Benazet i Ester Vilarrubla.

 

Foto:SFGA/JAViladot

 

Espot també ha explicat que el 85% del personal educatiu ha acudit a fer-se les proves, mentre que en el primer dia per als alumnes hi ha assistit el 98% dels que estaven convocats. Andorra serà dels pocs països del món que cribra a tota la comunitat educativa.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Jover presenta a l’Executiva els eixos del pla d’acció H23
Feliç Dia de Meritxell a totes i tots!