El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, ha participat aquest dijous al matí al programa Els Matins de la Nacional, on ha estat entrevistat pel periodista Òscar Royo. Enseñat ha valorat la gestió de la pandèmia de la Covid-19 i ha defensat que el Govern, especialment amb el lideratge del cap de Govern Xavier Espot i del ministre Joan Martínez Benazet, estan gestionant-la de manera “clara i rigorosa”, prenent mesures “ponderades i justes”. “Està clar que alguna cosa s’ha fet malament“, ha afegit, però “si ho poses tot a la balança, hi ha moltes més coses de bones“. A més, ha defensat la política de vacunació duta a terme els darrers mesos: “Si aquesta onada l’haguéssim patit sense vacunes, ara tindríem col·lapsat el sistema sanitari”.
Amb aquesta afirmació també ha volgut respondre els crítics amb les vacunes i el passaport Covid. A opinió del president taronja, “s’ha de fer prevaldre la necessitat de protecció de la societat, per davant de la voluntat individual d’una persona concreta”. Ha opinat que és lícit que es manifestin i expressin la seva opinió, però també els ha recordat que a Andorra “ningú queda invalidat de tenir el passaport Covid“, tenint en compte que es pot obtenir presentant una TMA o test d’antígens, que a més es poden fer de manera gratuïta.
En un altre ordre de coses, Enseñat ha plantejat que hi ha tres lleis “d’especial importància” al Consell General, i que es votaran els propers mesos: el Codi de Família, la llei d’Igualtat entre homes i dones i el Pressupost per al 2022, “essencial per fer efectiva la política del dia a dia de l’Executiu“.
Hi ha tres lleis d’especial importància al Consell General, que es votaran els propers mesos: el Codi de Família, la llei d’Igualtat entre homes i dones i el Pressupost per al 2022
També ha recalcat la necessitat de seguir invertint en transport públic (i buscar vies alternatives com podria ser un sistema de transport per cable), així com, en política mediambiental, apostar molt decididament “per la sobirania energètica“. En aquest punt, s’estan fent inversions, “però se n’han de fer més“, també amb la implicació de la ciutadania, ha demanat,
Finalment, i interpel·lat per la problemàtica de l’habitatge, ha reconegut que és “un problema real” i que cal “posar-hi tots els esforços necessaris”. Amb mesures preventives, com la congelació dels lloguers per a un any més, però també amb altres accions com la construcció d’habitatges a preu assequible. Ha explicat que el fons publicoprivat de l’Institut de l’Habitatge serà “una realitat immediata” i que ja hi ha propietaris interessats a entrar-hi.
Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.