GovernNotícies

Espot i Ubach, a la 77a Assemblea General de les Nacions Unides

El cap de Govern i president de Demòcrates Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors Maria Ubach, han participat aquesta setmana a la 77a Assemblea General de les Nacions Unides, que té lloc a la seu de l’organisme internacional, a Nova York. Durant tots aquests dies han mantingut reunions bilaterals i contactes amb diferents representants governamentals i alts càrrecs, que han servir per reforçar les relacions i seguir posicionant Andorra dins l’escena internacional.

Entre aquestes, dilluns, Espot va participar a la Cimera sobre la transformació de l’educació dels caps d’Estat i de Govern. En la seva intervenció, va detallar l’estructura educativa del país amb tres sistemes educatius i va assegurar que “aquesta singularitat és un dels nostres baluards més grans, i ens permet oferir una excel·lent formació de base perquè infants i joves, de 65 nacionalitats diferents, creixin en un context d’aprenentatge dels valors fonamentals de la democràcia i els drets humans, amb altes cotes de cohesió social i diversitat, i amb un fort sentiment de pertinença“.

També dilluns, Espot va mantenir una trobada amb el nou president de la 77a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Csaba Kőrösi, al qual va felicitar per la temàtica escollida per l’assemblea d’enguany: Solucions a través de la solidaritat, la sostenibilitat i la ciència. Dimarts va tractar les reunions per l’Acord d’associació amb el president de Lituània, Gitanas Nauseda, i també es va trobar amb la presidenta d’Hongria i el president del Kazakhstan. Ja dimecres, va mantenir la seva agenda de reunions amb homòlegs, i també va dipositar l’instrument d’Andorra d’adhesió al Protocol relatiu a la prevenció, la repressió i el càstig de tràfic d’éssers humans.

Per la seva part, Ubach va participar dimarts a la reunió d’Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, organitzada per Kirguizistan. Ubach va afirmar que els avenços amb recerca i innovació són fonamentals per preveure i avaluar els riscos naturals a les zones de muntanya. També es va trobar amb la secretària d’Estat d’Afers Exteriors de Suïssa, Livia Leu.  Ja dimecres, va tractar dossiers bilaterals amb els seus homòlegs de Costa Rica i Estònia, entre d’altres trobades.

Finalment, dijous la ministra va signar acords d’entesa i col·laboració amb els seus homòlegs de Mònaco i Perú.

Aquest divendres, entre les 19 i les 20 hores (hora d’Andorra)Espot farà la seva intervenció davant l’Assemblea de l’ONU.  Podeu seguir-la en directe al següent enllaç:  https://media.un.org/en/webtv.

Etiquetes: Govern, Notícies

Articles relacionats

La coalició fixa nous mecanismes per augmentar la qualitat i el compromís de la inversió estrangera
Demòcrates d’E-E demana a la majoria que prioritzi els projectes que realment necessita la parròquia