NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’E-E demana a la majoria que prioritzi els projectes que realment necessita la parròquia

Els consellers Demòcrates del Comú d’Escaldes-Engordany han votat en contra aquest dijous, en sessió de Consell de Comú, de l’adjudicació del projecte Caldes perquè, malgrat considerar-lo important per revitalitzar la part alta de la parròquia, no és ara prioritari ni tampoc el seu moment d’adjudicació és l’adequat. El cost de l’obra s’ha elevat fins als 5,2 milions d’euros, molt més de l’inicialment previst, i pot hipotecar les finances comunals de la parròquia els propers anys, han alertat els consellers taronges Miquel Aleix i Núria Barquín. A més, la majoria el tirarà endavant sense que s’hagin cobert les necessitats d’aparcament a la part alta de la parròquia, les quals s’haguessin resolt amb l’aparcament de l’Escalé que ja fa anys que es reivindica des de les files Demòcrates. Finalment, comportarà perjudicis i problemes de circulació als veïns de la zona, ja que el Comú l’ha plantejat desenvolupar al mateix moment que les obres del nou pàrquing davant de l’església. Fet que pot arribar a “col·lapsar la zona”, ha manifestat Aleix.

Precisament, i pel que fa a aquest nou aparcament de l’església (una realitat gràcies a la gestió de l’anterior corporació taronja), els consellers Demòcrates han votat a favor perquè es pugui desenvolupar, però n’han lamentat el cost, 6,7 milions, el que implica que cada plaça suposa un preu “de 60.000 euros”, ha informat Aleix. “En canvi, l’aparcament de l’Escalé, si s’hagués tirat endavant quan tocava, a l’inici de la legislatura, hauria tingut un cost per plaça de menys de 30.000 euros”. “Les ocasions passen quan passen, i si les deixes passar, t’has d’adaptar a les circumstàncies del moment”, ha plantejat, “ara les obres han desbordat els límits pressupostaris previstos”.

Aleix ha tornat a reivindicar aquesta infraestructura que connectaria directament amb la carretera de l’Obac, amb les places suficients per dotar la part alta d’aparcament i donar-li el revulsiu comercial i turístic que mereix. També pensant en tota la parròquia, tenint en compte que la zona del Clot d’Emprivat anirà perdent places els propers anys. “Si no tenim aparcament queda afectat el nostre potencial turístic i perdem una font d’ingressos del Comú”, ha recordat Aleix. En conseqüència, el projecte Caldes “no tindrà l’atractiu que penseu que tindrà”, ha esgrimit a la cònsol Rosa Gili.

Els consellers de DA lamenten que les places del futur aparcament de l’església costaran 60.000 €, quan les del de l’Escalé costaven la meitat

Amb relació al projecte Caldes, Barquín ha ressaltat que “no és que estiguem en contra del projecte, sinó que estem a favor de prioritzar”. “No és el moment, perquè ara els preus a la construcció van a l’alça i també els tipus d’interès”, ha exposat, afegint que hi ha actuacions més prioritàries a la parròquia i, malgrat tenir en l’actualitat unes finances comunals molt sanejades, el Comú se’n ressentirà els propers anys. Uns anys en què, tenint en compte una probable recessió, caldrà tenir a l’abast el múscul econòmic per estar al costat de la població.

En un altre ordre de coses, i també durant la cessió de Consell de Comú, els consellers Demòcrates han celebrat el treball i consens de tots els comuns per tirar endavant la reforma de la Llei dels agents de circulació, després de molts anys de treballar-la. Finalment, han votat en contra de l’execució pressupostària del segon trimestre d’aquest 2022.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Espot i Ubach, a la 77a Assemblea General de les Nacions Unides
Injecció de 12,6 milions aquest any per augmentar les polítiques d’habitatge, educació i digitalització