Notícies

La majoria demòcrata encara el final de legislatura amb l’objectiu de culminar el procés de reformes i assegurar l’estabilitat i la sostenibilitat del país

18/09/2018 El Grup Parlamentari Demòcrata comparteix plenament la necessitat de consensuar un calendari per prioritzar la tasca legislativa del Consell General en aquest tram final de legislatura que s’allargarà fins el mes de febrer. Aquest és el període establert després que el cap de Govern confirmés que la dissolució de la cambra no es farà efectiva fins que s’hagi donat llum verda als pressupostos per al 2019 i s’hagi avançat en l’aprovació d’aquells textos legislatius que permetin acabar de desenvolupar les reformes en curs.

Amb l’horitzó de les eleccions generals a cavall entre el mesos de març i abril i la perspectiva dels mesos de treball que queden, el president del Grup Parlamentari Demòcrata considera que caldrà centrar-se en textos cabdals com les reformes de la legislació laboral i de la funció pública i les lleis laborals, que permetran acabar de situar Andorra en una millor posició per afrontar els reptes de futur.

En la línia del balanç que el cap de Govern ha fet de l’acció política de Demòcrates per Andorra durant els dos últims mandats, tal com ha afirmat avui Ladislau Baró ‘si DA ha pogut dur a terme tot aquest conjunt de reformes és perquè Andorra estava preparada i disposada a assumir aquest repte’ un fet que demostren els resultats electorals ‘que han avalat dues vegades consecutives el projecte i l’equip de persones per tirar-lo endavant, sinó també, la resposta del teixit productiu, les empreses i els professionals que han jugat a favor d’aquesta transformació’.

Malgrat les crítiques vessades sobre els resultats, notoris i evidents, d’aquest procés de transformació, la majoria Demòcrata considera que el projecte té encara molt camí per recórrer i que cal seguir treballant amb el mateix esperit reformista que reforci i consolidi l’estabilitat institucional i la sostenibilitat aplicada a tots els àmbits d’aquests darrers anys: ‘Aquest és el doble objectiu que hem perseguit i perseverarem en aquest esforç’, ha reiterat el president de les files demòcrates al Consell.

A parer de Demòcrates, el manteniment de l’arquitectura institucional és cabdal per seguir el bon camí cap al progrés i la modernització. El coprincipat parlamentari, tal com va recordar el cap de Govern en la seva intervenció inicial i ha reiterat novament aquest dimarts, ‘és fruit d’un acte de sobirania en què les andorranes i els andorrans van decidir que aquesta seria la forma de govern del seu país’ i que poden canviar, si aquesta és la seva voluntat. Lluny de defugir el debat, Demòcrates reitera que no és possible la despenalització de l’avortament amb el manteniment del règim institucional actual’.

El Grup Parlamentari Demòcrata fa un balanç positiu de la feina desenvolupada al Consell General en el context del procés reformista endegat la passada legislatura i que s’ha fet especialment visible en quatre àmbits concrets: les reformes econòmiques, les reformes a la justícia, les reformes en l’àmbit educatiu i en l’àmbit social, amb polítiques encaminades a construir una societat inclusiva i solidària.

El darrer Debat d’Orientació Política de la legislatura no ha donat llum verda a cap de les tres propostes de resolució presentades pels consellers d’UL-Independents de La Massana les quals plantejaven la dissolució immediata del Consell General per convocar les eleccions desembre, aturar les negociacions per a l’Acord d’Associació i fer públics els informes d’impacte econòmic i social de l’acord.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Unanimitat al Consell davant un nou model energètic sostenible compromès amb la lluita contra el canvi climàtic
L’executiva de Demòcrates obre el curs polític centrat en acompanyar l’acció al Govern i al Consell General per completar els objectius de reforma de la legislatura