Notícies

L’executiva de Demòcrates obre el curs polític centrat en acompanyar l’acció al Govern i al Consell General per completar els objectius de reforma de la legislatura

20/09/2018 L’executiva de Demòcrates per Andorra ha iniciat aquest dimecres el nou curs polític establint com a principal prioritat acompanyar el treball de l’acció de Govern i del treball parlamentari durant aquest darrer tram de legislatura amb vistes de tirar endavant els 32 textos legislatius que actualment hi ha en tràmit parlamentari. L’objectiu, a parer de l’Executiva i del conseller general, Marc Ballestà, és equiparable a finals de legislatura anteriors en que el volum de textos a treballar, fins i tot, superava aquesta xifra amb escreix.

La prioritat és tancar les reformes previstes que, en els àmbits de la Funció Pública i de la legislació laboral, són inajornables. Un cop concretat el calendari hàbil abans de la disolució del Consell General, a mitjans del mes de febrer, els representants del Grup Parlamentari Demòcrata a l’executiva consideren que es podrà focalitzar tota la capacitat de treball en la feina en comissió i compten amb que la voluntat per part de la resta de grups serà tancar el màxim de lleis possible.

Un altre dels punts rellevants ha estat el repàs a l’agenda governamental que, durant aquesta tardor i especialment durant el mes d’octubre, contempla molta activitat internacional. Aquest és el cas la visita a Andorra del ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, que es trobarà amb la ministra Maria Ubach. L’agenda internacional té com a cita més propera i destacada la intervenció del cap de Govern a l’Assemblea General de les Nacions Unides, que es celebrarà la setmana vinent a Nova York.

El repàs a l’actualitat comunal s’ha centrat en l’anàlisi de la situació actual del comú de Sant Julià. L’executiva ha donat ple suport al treball de les conselleres de DA, Paqui Barbero i Meritxell Teruel, i les ha encoratjat a seguir treballant per la parròquia amb l’objectiu de tancar el mandat amb un bon balanç de feina feta.

Els membres de l’executiva també han valorat a fons la intervenció del cap de Govern al Debat d’Orientació Política, bo i destacant-ne la claredat, honestedat i realisme, tant en el balanç de la feina feta durant les dues legislatures de govern de Demòcrates, com pel plantejament del debat institucional que implica la qüestió de la legalització de l’avortament. Els membres de l’Executiva han secundat els posicionaments expressats pel cap de Govern i pel president de la majoria demòcrata durant les intervencions que van fer a la cambra.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

La majoria demòcrata encara el final de legislatura amb l’objectiu de culminar el procés de reformes i assegurar l’estabilitat i la sostenibilitat del país
El grup parlamentari Demòcrata destaca l’aposta del Govern en matèria d’habitatge social triplicant el nombre de vivendes disponibles en dos anys