Articles d'opinióBerna Coma

La necessària proximitat amb la ciutadania

El mes d’abril passat, en el marc de la sessió constitutiva del Consell General de la IX legislatura, el síndic Carles Ensenyat defensava, en el seu primer discurs en el càrrec, la importància de garantir “un Consell obert als ciutadans, un Consell que escurça la distància entre la institució i el poble”.

Des del Grup Parlamentari Demòcrata compartim plenament aquestes paraules, així com recollim també la seva demanda, traslladant-la al nostre dia i a la nostra tasca legislativa. Posem el nostre gra de sorra en aquest objectiu, prioritari i obligatori, d’obrir el Consell i de posar-lo al servei de la població d’Andorra.

És per aquest motiu que, des del Grup parlamentari, ens hem esforçat, només iniciar la legislatura, per establir un canal de comunicació proper i transparent amb les ciutadanes i ciutadans. I una bona manera d’aconseguir-ho és a través d’aquells qui, en bona mesura, els representen: associacions, entitats, sindicats i altres col·lectius vinculats al teixit social, econòmic, cultural i esportiu del país. Perquè, a banda de la tasca lloable que fan per vetllar pel benestar de la societat, són un element clau i un fidel canal de comunicació per apropar-nos als neguits, peticions, demandes i altres qüestions que poden suscitar interès a la nostra població.

Així, durant l’inici de l’estiu vam contactar amb tots els col·lectius i entitats del país, acció que hem reforçat només començar aquest 2024 amb una nova ronda de contactes per garantir que arribem a tothom. Aquests mesos, hem mantingut desenes de reunions i trobades, aquí al Consell, però també desplaçant-nos allà on desenvolupen la seva feina. Aquestes trobades donen continuïtat a les que vam realitzar, també com a grup parlamentari Demòcrata, durant l’anterior legislatura, així com a les dutes a terme durant la campanya electoral de les passades Eleccions Generals.

Durant l’inici de l’estiu vam contactar amb tots els col·lectius i entitats del país, acció que hem reforçat només començar aquest 2024 amb una nova ronda de contactes per garantir que arribem a tothom

Com deia, és imprescindible mantenir obert i de manera permanent, durant els quatre anys de legislatura, aquest canal directe amb tots els col·lectius, perquè són un excel·lent termòmetre per entendre què vol i què necessita en tot moment la societat andorrana.

Però no només es tracta d’escoltar, sinó també d’incorporar les seves aportacions en la nostra tasca de legislar. Per poder aprovar els millors textos, aquells que més afavoreixen l’interès general i fan prosperar el nostre país. A la vegada, i en el cas de qüestions més concretes i que s’escapen de la tasca legislativa, el nostre compromís és ajudar-los i acompanyar-los, també traslladar-ne el contingut, si escau, al Govern perquè pugui emprendre les mesures necessàries.

Som conscients que no sempre podem resoldre tots els dubtes i demandes que ens plantegen, però en qualsevol cas ens esforcem perquè així sigui. De la mateixa manera que som conscients que potser se’ns ha escapat, en aquesta ronda de contactes i peticions de trobades, alguna entitat, associació, sindicat o un altre col·lectiu. Aprofitem aquesta tribuna, per tant, per fer extensiva la nostra voluntat de rebre-us a totes i tots, petició que ampliem també a qualsevol ciutadà d’Andorra. Ens posem a la vostra disposició, ens podeu contactar i trobar a la seu del Consell General.

 

Article de la consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Berna Coma, publicat al BonDia el 22 de febrer del 2024.

Etiquetes: Articles d'opinió, Berna Coma

Articles relacionats

Una fita decisiva
Segell Massana Ciclista