Antoni EscabrósArticles d'opinió

L’orgull de ser d’Ordino

En general, les persones ens sentim orgulloses per un comportament o per una obra ben feta. Però aquesta sensació de satisfacció també es pot aplicar en altres circumstàncies de la vida. És el que em passa a mi pel fet de viure a Ordino i de compartir amb la resta de conciutadans la que és considerada per molta gent la parròquia més maca d’Andorra.

Ordino ha sabut conservar el seu entorn natural amb uns paisatges únics, on hi destaquen llacs i pics dels més importants del nostre país, i que hem sabut compaginar amb el desenvolupament econòmic dels últims anys.

El premi a la feina ben feta l’hem recollit amb la declaració de reserva de la biosfera per part de la Unesco, que ens situa com un dels països del món que han sabut preservar el seu patrimoni natural.

Aquesta prioritat de la protecció del nostre entorn no ha d’estar, però, en disputa amb l’aprofitament de les oportunitats que es presentin i que ens ajudin en el desenvolupament econòmic de la parròquia.

En aquest sentit, la confirmació de l’arribada de Grifols a Andorra i, concretament a Ordino, considero que és molt positiva per tot el que implica acollir un centre d’investigació capdavanter, i també per les sinergies que pot comportar. És a dir, pot ajudar que altres empreses del sector de la biotecnologia i la recerca decideixin venir al nostre país, fet que ens pot portar a situar-nos com un referent internacional en el camp de la investigació i contribuirà a la diversificació econòmica que tant neces­sitem.

A més, també hem d’esperar que l’arribada de Grifols pugui suposar en un futur una sortida professional per als nostres joves.

És evident que, per part de les nostres autoritats, caldrà estar atents perquè aquesta inversió s’adapti a la idiosincràsia d’Ordino, respectant els criteris mediambientals i d’adequació al nostre medi natural. A partir d’aquí, tot seran bones notícies perquè ens sentim, encara més, orgullosos del lloc on vivim.

 

Article del membre de l’Executiva de DA Antoni Escabrós Duró, publicat al Diari d’Andorra l’11 de maig del 2021.

Etiquetes: Antoni Escabrós, Articles d'opinió

Articles relacionats

Sense resultats
Conviure amb el passat
Salut, pacients i dignitat