Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Marsenyach i Magallon participen en la 49a Sessió plenària de l’APF

Els consellers generals del Grup Parlamentari Demòcrata Pere Marsenyach i Marc Magallon (president de la delegació andorrana) han participat, aquesta setmana, a la 49a Sessió Plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), que ha tingut lloc a Montreal, Canadà. La Sessió s’ha centrat en els reptes que la intel·ligència artificial suposa per al parlamentarisme.

En el marc d’aquest debat Magallon ha intervingut per remarcar tot i les oportunitats que brinda la IA, “també pot suposar una amenaça en el cas de fer-ne ús indegut”. Per això, ha recordat que des del Consell General “es va adoptar una resolució el mes passat, per la qual es demana al Govern d’Andorra que presenti un pla d’actuació complet per tal de garantir el bon ús d’aquesta tecnologia abans d’acabar el 2024”, amb l’objectiu “de protegir els nostres joves i preservar els drets digitals dels ciutadans tot establint un marc ètic i segur”.

       

A més, aquesta sessió serà molt especialment recordada pel nostre país, ja que s’ha validat la candidatura presentada per Andorra perquè esdevingui membre de ple dret de l’APF. D’aquesta manera, es completa la trajectòria de la delegació andorrana, que va ingressar l’any 1983 com a secció observadora, que va passar a ser secció associada l’any 1989 i que enguany, 35 anys després, esdevé secció membre. El canvi suposa que el Principat podrà participar en les reunions del Bureau, que és l’organisme que controla, governa i gestiona l’APF.

En el seu discurs d’agraïment, Magallon, ha subratllat que “Andorra s’enorgulleix de formar part d’aquesta assemblea parlamentària” i ha destacat que “estem decidits a contribuir encara més activament a la seva tasca, a compartir les nostres experiències, a promoure la llengua francesa i a enfortir els llaços que uneixen els nostres països” .

També durant la Sessió de l’APF, s’ha celebrat la 10a edició del Parlament Francòfon dels Joves (PFJ), en el qual hi han participat dos representants andorrans, Inés Bafaluy i Marc Salinas. Durant el PFJ s’han adoptat quatre resolucions relacionades amb la precarietat que pateixen els joves, la promoció de l’ús de la llengua francesa, la supervisió de l’activitat dels influencers i el compromís cívic dels joves en la vida real més enllà de les xarxes socials.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Sense resultats
López: “Serà un plaer per a nosaltres poder acollir a Andorra la Sessió de tardor del 2026 de l’OSCE-PA”
Mà estesa per regular de manera conjunta el sector del cànnabis terapèutic i medicinal