Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

López: “Serà un plaer per a nosaltres poder acollir a Andorra la Sessió de tardor del 2026 de l’OSCE-PA”

1 comentari

Andorra organitzarà la Sessió de tardor de l’OSCE-PA (Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació Europea) l’any 2026. Així ho ha anunciat la Comissió Permanent de l’OSCE-PA en el marc de la 31a Sessió anual que s’ha celebrat del 29 de juny al 3 de juliol a Bucarest, la qual s’ha centrat en “El paper de l’OSCE en el disseny de la seguretat actual: una perspectiva parlamentària”. El Consell General havia presentat la seva candidatura just fa un any, i ara aquesta ha quedat consolidada. “Serà un plaer per a nosaltres poder acollir la Sessió, tenim moltes ganes de donar-vos la benvinguda el 2026“, ha manifestat en la seva intervenció davant l’OSCE-PA la consellera general Demòcrata i cap de la delegació andorrana de l’organisme, Meritxell López.

López ha recordat que Andorra ja va acollir una sessió el 2017, i ha destacat la “forta cultura de protecció del medi ambient i sostenibilitat” que té el Principat, en paral·lel al vincle de la seva economia amb els esports de muntanya i el turisme. També ha subratllat la capacitat d’acollida del Principat en esdeveniments com aquest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demòcrates (@democratesand)

La consellera Demòcrata també ha participat, durant aquesta Sessió anual, en la Comissió d’Afers Econòmics, en la qual s’ha aprovat el punt suplementari impulsat per la Xarxa de joves parlamentaris de l’organisme -on hi ha participat activament Andorra-, centrat en les perspectives dels joves en les relacions internacionals, el multilateralisme i desenvolupament sostenible. L’objectiu global és que la nova generació de legisladors joves estiguin més a prop de l’OSCE-PA i dels seus processos de decisió.

L’objectiu global és que la nova generació de legisladors joves estiguin més a prop de l’OSCE-PA i dels seus processos de decisió.

“Hem de construir mecanismes no només per informar a la població sobre les nostres tasques com a parlamentaris, sinó també al revés, hem de construir iniciatives per implicar-los, establir canals de comunicació bidireccionals, per fer les democràcies més inclusives i participatives, no només. en el panorama nacional, però també en el panorama del multilateralisme i OSCE-PA”, ha remarcat López en l’hemicicle.

D’altra banda, López també ha participat en el Comitè de Drets Humans i al d’Afers Polítics, on ha intervingut per explicar les accions que ha desplegat Andorra per ajudar la població afectada per la guerra a Ucraïna, i ha remarcat la importància de la cooperació entre Estats per abordar una possible solució pacífica al conflicte armat.

Finalment, ha participat en la votacions de l’OSCE-PA per escollir al seu Secretari General. Roberto Montella ha estat reelegit en el càrrec per cinc  anys més. També a la votació per definir les vicepresidències, així com a la votació per validar la Declaració de Budapest, duta a terme el darrer dia de la Sessió i que engloba tots els temes sobre drets humans, seguretat, economia i medi ambient que s’han debatut al llarg d’aquests tres dies.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Elevat interès per escoltar el bagatge i coneixements de l’expert en comunicació política Toni Aira
Marsenyach i Magallon participen en la 49a Sessió plenària de l’APF