Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Multes de fins a 30.000 euros per fer publicitat sobre prostitució

Els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han entrat aquest dilluns a la Sindicatura una proposició de Llei de modificació de la llei del Codi Penal, perquè es consideri com a delicte menor fer publicitat de la prostitució a través dels mitjans de comunicació.

Concretament, tal com ha explicat la consellera general Demòcrata, Ester Molné, s’introdueix un nou paràgraf en l’apartat 1 de l’article 151 del Codi Penal, per tipificar com a delicte “la publicitat explícita o implícita de la prostitució”. L’administrador d’aquesta publicitat, proposen els grups de la coalició, serà castigat amb una multa de fins a 30.000 euros, o fins al triple del benefici obtingut, si aquest és superior.

Molné prostitució

La consellera liberal, Sílvia Ferrer, ha explicat que la supressió de l’eliminació de la publicitat relacionada amb la prostitució és un acord consensuat entre els tres grups, però també una demanda de la mateixa ciutadania. Així els ho han tramès les diferents associacions de dones del país, amb qui s’han mantingut trobades els darrers mesos.

L’eliminació de la publicitat relacionada amb la prostitució és un acord consensuat entre els tres grups, però també una demanda de la mateixa ciutadania

Tant Molné com Ferrer i el conseller de Ciutadans Compromesos, Raul Ferré, han defensat la mesura tenint en compte que el Codi Penal, en el seu article 151 que ara es proposa modificar, castiga amb penes a qui promogui o afavoreixi la prostitució. És de “coherència”, per tant, considerar també delicte la publicitat, si el Codi penal ja especifica clarament la il·legalitat de fomentar-la, han refermat.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Més de 200 persones donen el tret de sortida a la campanya d’En Comú i Demòcrates
Un mirador integrat en l’entorn com a nou atractiu turístic per a la Comella