Eleccions comunals 2019Notícies

Més de 200 persones donen el tret de sortida a la campanya d’En Comú i Demòcrates

Més de 200 persones s’han congregat aquest migdia a la Plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella per donar el tret de sortida a la campanya electoral de les llistes en d’En Comú i Demòcrates. L’acte central ha estat l’enganxada dels cartells de la llista d’En Comú per Andorra la Vella per part de Conxita Marsol i David Astrié. A la plaça de la Rotonda s’hi han sumat afiliats i simpatitzants de totes les parròquies, inclosos els caps de llista d’En Comú per Encamp (Laura Mas i Jean Michel Rascagneres), En Comú per Ordino (Josep Àngel Mortés i Eva Choy), de Demòcrates +Independents d’Escaldes (Miquel Aleix i Núria Barquín) i de Demòcrates+Independents de Canillo (Francesc Camp i Marc Casal).

El cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, ha indicat que les llistes amb presència Demòcrata preparen “la campanya amb il·lusió i amb gent que està molt preparada”. El cap de Govern ha manifestat que “estem convençuts que el projecte que presentem a totes les parròquies és el millor per al nostre país en el seu conjunt i també per la realitat de cadascuna”. Ha destacat que “tenim uns equips preparats, amb una combinació de renovació i experiència”.

“Estem convençuts que el projecte que presentem a totes les parròquies és el millor per al nostre país en el seu conjunt i també per la realitat de cadascuna”

El president de Demòcrates ha recordat que “partim d’una situació als comuns en què gairebé totes les parròquies estaven governades per Demòcrates o per afins a Demòcrates, i el repte de tornar a assolir-lo és força complicat, però realitzable”. El millor aval per repetir les victòries és la “gran feina feta des dels comuns, ja que hem fet un model de gestió responsable i adequat en el sentit de prioritzar projectes per a la ciutadania”.

Pel que fa a Escaldes-Engordany, el cap de Govern ha incidit que no li preocupa anar en solitari. Ha remarcat que “si a alguna parròquia ens podíem permetre el luxe d’anar-hi en solitari, era Escaldes”. La candidatura “té força i solidesa”.

Per últim, ha recordat que tant Aleix com Barquín “són persones que realment volen dedicar els seus esforços a la parròquia i potser no es pot dir de tothom”. Espot ha fet referència a la cap de llista de Partit Socialdemòcrata a Escaldes Rosa Gili, incidint en què “fa sis mesos va obtenir la confiança (guanyant un lloc de consellera general) i al cap de pocs mesos marxa per intentar entrar al comú”. “Així es veu quina importància li dona al que van votar els ciutadans escaldencs”, ha lamentat.

Andorra la Vella, la parròquia de les persones   

                                     

En acabar l’enganxada de cartells, Conxita Marsol ha destacat que confia en els electors d’Andorra la Vella “perquè sabran valorar la feina que s’ha fet durant els darrers quatre anys”. Ha posat de manifest que la seva candidatura té una gran “il·lusió” per reeditar el triomf a les comunals. Espera que els hi tornin a fer “confiança

Marsol garantit que la seva llista seguirà treballant “amb la mateixa intensitat i responsabilitat”, tant per Andorra la Vella com per Santa Coloma. Ha recordat que el seu objectiu és “convertir Andorra la Vella en una parròquia per a les persones, més oberta”, i ha anunciat que no farà una “campanya dura” perquè l’eix central serà “explicar el que hem fet i el que volem fer”, en referència als atacs que el PS ja ha estat formulant abans d’iniciar-se la campanya. 

La candidatura seguirà treballant “amb la mateixa intensitat i responsabilitat”, tant per Andorra la Vella com per Santa Coloma

Els escaldencs decidiran sobre grans projectes

Penjada cartells

L’enganxada de cartells a Escaldes-Engordany ha donat continuïtat a l’acte multitudinari d’Andorra la Vella. La llista encapçalada per Miquel Aleix i Núria Barquín ha estat acompanyada per l’actual cap de Govern, Xavier Espot, i també pel seu predecessor, Toni Martí, així com pel secretari general de Demòcrates, Jaume Serra, entre d’altres. Tots junts han volgut demostrar la unió de l’equip que aspira a la reeleció, tal com diu el seu lema ‘Junts fem Escaldes-Engordany’. “Tenim molta il·lusió i ganes de fer una campanya per a tots”, ha manifestat Aleix, que ha confiat que “els electors ens facin confiança per seguir gestionant la parròquia quatre anys més”. L’objectiu final és que Escaldes “segueixi sent un referent”.

Si ‘Junts fem Escaldes-Engordany’ surt guanyadora el 15 de desembre, convertirà la corporació en una administració més propera i dinàmica amb els ciutadans. Aleix ha avançat que es vol anar cap a un sistema molt participatiu, de manera que els escaldencs puguin decidir sobre “els grans projectes del Comú”

Es vol anar cap a un sistema molt participatiu, de manera que els escaldencs puguin decidir sobre “els grans projectes del Comú”

Un telecabina per unir Encamp i Engolasters

Encamp EC2019

Units per Encamp’ és el lema de la candidatura encampadana, i precisament la unió entre el nucli del poble d’Encamp i Engolasters és el que durà a terme l’equip liderat per Laura Mas i Joan Miquel Rascagnères si guanya les eleccions del pròxim 15 de desembre. Aquesta connexió es farà mitjançant un telecabina. Així ho ha avançat Mas just després de la tradicional enganxada de cartells davant la corporació.

La candidata a cònsol també ha garantit que es donarà continuïtat al pla de reactivació econòmica i se seguirà fomentant el vessant esportiu com a atractiu turístic per a la parròquia. A banda, una bona part del programa se centra en el Pas de la Casa, amb projectes per a la seva dinamització com és el cas de la plaça Coprínceps, que es vol convertir en un espai “multifuncional” amb aparcament i amb zona de lleure i serveis.

La plaça Coprínceps del Pas de la Casa es vol convertir en un espai “multifuncional” amb aparcament i amb zona de lleure i serveis.

El nou Prat Gran i el sector de la neu també són pilars essencials de la candidatura encampadana formada per Units pel Progrés, Demòcrates, Liberals d’Andorra i Independents. Una llista “de continuïtat” però a la vegada “molt renovada”, ha resumit Mas.

Creixement econòmic i turístic sostenible per a Canillo

Canillo EC2019

El tret de sortida de la campanya de Demòcrates+Independents de Canillo ha tingut lloc davant de la corporació. Francesc Camp, candidat a cònsol, acompanyat del número 2, Marc Casal, la resta de la llista i d’altres simpatitzants de Demòcrates han acompanyat aquests primers en l’enganxada simbòlica de cartells.

“Volem dir a tots els canillencs que comencem amb molta il·lusió i ganes d’explicar el projecte polític”, ha manifestat Camp, “volem agafar el relleu dels darrers dos mandats Demòcrates, que han fet molt bona feina”. I, a partir d’aquí, “que la parròquia creixi i sigui pròspera”. Ara bé, l’exministre de Turisme ha volgut deixar clar que aquest creixement s’ha de fer des de la sostenibilitat, tant econòmica com turística. Només així Canillo podrà seguir sent “un referent turístic, mediambiental i social”.

Camp ha explicat que el programa porta accions per al sector agrícola, per als joves emprenedors, per al turisme, per al medi ambient i també sobre habitatge, que serà un dels aspectes en el que més èmfasi i esforços s’han dedicat.

El programa porta accions per al sector agrícola, per als joves emprenedors, per al turisme, per al medi ambient i també sobre habitatge

Un circuit turístic que farà la volta a la parròquia, la construcció dels ponts tibetans i seguir invertint a Ensisa són alguns dels projectes que es tiraran endavant si la candidatura liderada per Camp és la guanyadora.

Mortés garanteix “continuïtat” i “solidesa”    

Enganxada EC2019

Ja a la tarda, i a tocar de l’Auditori Nacional, l’enganxada de cartells Demòcrata s’ha traslladat fins a Ordino. L’han protagonitzat el número 1 i 2 de la llista d’En Comú per Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, que han estat acompanyats de tots els membres de la llista així com del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

En acabar l’enganxada, Mortés ha explicat que el seu projecte cerca “la continuïtat” i la “solidesa” que ha marcat el mandat dels darrers quatre anys. El candidat a la reelecció no ha volgut entrar en polèmiques i respondre acusacions d’altres candidatures, però ha recordat que quan van arribar al comú es van trobar una situació “complexa”, que “hem estat capaços de revertir”: s’ha passat d’un endeutament de més de 25 milions d’euros fa 12 anys, a un de 12,5 milions. “Segur que els ciutadans valoraran aquesta bona tasca”, ha exposat.

‘En Comú per Ordino’ cerca “la continuïtat” i la “solidesa” que ha marcat el mandat dels darrers quatre anys

Pel que fa al fet d’haver de competir amb tres candidatures més, ha reconegut que “tocarà treballar a fons”, “però és que és el que sempre he fet”, ha afegit.

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates per Escaldes-Engordany escenifica la unió de persones i de projecte per a les eleccions comunals
Multes de fins a 30.000 euros per fer publicitat sobre prostitució