GovernGrup Parlamentari DemòcrataNotícies

Nou pas en la creació del parc públic d’habitatges a preu assequible

Avançar en la creació del parc immobiliari públic d’habitatges de preu assequible, donant resposta a les necessitats de la població i alhora promovent la incorporació i rehabilitació d’edificis sense ús al mercat de lloguer. Amb aquest objectiu, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha fet avui el primer pas per a la formalització de la compra dels sis edificis que el Govern va acordar a l’abril d’enguany, mitjançant la signatura de l’escriptura del primer bloc, situat a Andorra la Vella.

Es tracta d’un edifici ubicat al carrer Roureda de Sansa de la capital, sobre el qual, després de les obres de reforma pertinents, es preveu que es puguin fer 14 pisos d’entre 50 i 60 metres quadrats. Es calcula que els treballs de rehabilitació es puguin iniciar durant la tardor per tal de disposar dels habitatges durant el primer semestre del 2024, tal com informa el Govern d’Andorra.

Marsol ha explicat que durant el 2024 es podran posar fins a 100 pisos al mercat, i que abans de finalitzar la legislatura se’n posaran al voltant de 300, tots destinats al lloguer a preu assequible.

Les declaracions de Marsol han tingut lloc aquest divendres al migdia. Pocs minuts després, també ha atès als mitjans el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana, per valorar aquest anunci i també els resultats de l’Observatori del Primer Semestre fets públic dijous per Andorra Recerca + Innovació. L’Observatori constata que l’accés a l’habitatge és la principal preocupació ciutadana (preocupa a un 67% de la població).

El parc públic d’habitatges, la col·laboració publicoprivada i els incentius, els tres punts on incidir, defensa Jordana

Jordana ha refermat que és una preocupació a la qual “s’hi ha de fer front de manera intensa i decidida“. Ha recordat que el Govern ja fa anys que aplica accions, com la congelació dels lloguers o les facilitats per al canvi d’ús de certs edificis per destinar-los a lloguer. Cara a aquesta legislatura, ha  parlat de tres vessants sobre les quals cal incidir: Completar el parc públic d’habitatges, la col·laboració publicoprivada a través de la utilització de terrenys de cessió obligatòria per ampliar el parc d’habitatges a preu assequible, i els incentius directes a privats perquè inverteixin en el mercat de lloguer.

Etiquetes: Govern, Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Jordana i Martisella es reuneixen amb el Copríncep Joan-Enric Vives al Palau Episcopal
Crèdit de 28,3 milions per incrementar els habitatges de lloguer assequible