Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Optimisme i crida a la unitat en el Dia de Meritxell

“Estic convençuda que, amb valentia i generositat, serem capaços de superar plegats l’atzucac present i caminar de manera decidida cap a un futur ple d’esperança per a nosaltres i per a les generacions que vindran”. Són paraules de la Síndica General Roser Suñé en el discurs tradicional que va obrir els actes del Dia de Meritxell, el 8 de setembre. La celebració d’aquest 2020 ha estat marcada per les restriccions sanitàries i mesures de prevenció per la Covid-19, però aquestes no li han tret emotivitat ni el patriotisme que marca una data tan assenyalada al calendari per a les andorranes i andorrans.

La Síndica ha fet una crida a la unió i a la responsabilitat política per tal de superar la situació actual, “perquè el nostre objectiu no pot ser cap altre que el bé comú” i “tenint sempre present que, darrere de cada xifra, darrere de cada mesura, de cada acció”, hi ha persones, conciutadans nostres, a qui ens hem compromès a servir des del moment en què vam accedir als càrrecs que avui tenim l’honor d’ocupar”.

Tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, han recollit el guant de la Síndica i també han emmarcat les seves declaracions davant dels mitjans de comunicació en l’esperit de l’optimisme. “Avui és un bon dia per recordar els valors que ens caracteritzen com a societat i país, i que aquest any hem demostrat més que mai: la solidaritat, l’empatia i la cohesió”, ha remarcat Espot, que a la vegada ha demanat que aquests valors s’han de reivindicar tant el dia de Meritxell “com la resta de dies de l’any“.

Per la seva part, Enseñat ha reiterat que “hem de ser conscients de l’escenari actual i que s’haurà d‘invertir molt més en la nostra gent, empresaris i societat”. El president del Grup Paralementari ha defensat el full de ruta Horitzó 23 com el document essencial que marcarà el calendari legislatiu dels propers tres anys, i que ha de servir per superar la situació actual i fer prosperar Andorra.

A la vegada, també ha fet una crida a la unió de totes les forces polítiques i institucions de país per treballar pel futur del país a llarg termini, pensant en les noves generacions i per assolir un model de país sostenible i pròsper.

Després de l’acte institucional al Consell General, i també tal com marca la tradició, s’ha celebrat la Missa solemne  al Santuari de Meritxell, oficiada pel Copríncep episcopal Joan Enric Vives. Aquest any ha estat acompanyat pel nunci apostòlic Bernardito Cleopas Auza. A causa de les restriccions sanitàries per la Covid-1  ha estat una missa amb aforament reduït, tan pel que fa als representants polítics i d’institucions com al públic en general. Amb tot, s’han oficiat misses vespertines els dies anteriors i s’ha pogut accedir i visitar el Santuari les hores prèvies i posteriors a la celebració de la Missa Solemne.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Feliç Dia de Meritxell a totes i tots!
Enseñat lamenta que el PS posi pals a les rodes a l’oportunitat “històrica” d’entrar a l’FMI